Home

Nieuws 5054 x bekeken 1 reactie

Driehonderd melkveehouders in Noord-Holland moeten wachten

Zo'n driehonderd melkveehouders in Noord-Holland wachten op een vergunning om te mogen uitbreiden. Dat zegt gedeputeerde Jaap Bond.

De provincie heeft, zo zegt Bond in een interview met Boerderij Vandaag, de vergunningverlening opgeschort in afwachting van de Programmatische Aanpak Stikstof, de PAS. Deze regeling wordt naar verwachting begin volgend jaar van kracht. Bond: "We moeten eerst uit Den Haag te horen krijgen wat er kan en wat er niet kan."

Dat de boeren willen uitbreiden met het oog op het vervallen van de melkquotaregeling, weet Bond ook. "Ja, ze willen investeren. De melkprijs is goed. Het frustreert enorm, mij ook."

De gedeputeerde zegt blij te zijn dat Noord-Holland niet heeft gehandeld zoals provincies als Gelderland en Utrecht die toch vergunningen verstrekten en zijn teruggefloten door de Raad van State. "We proberen geen valse verwachting te wekken en eerlijk, open en transparant te zijn en de sector er bij te betrekken."

De vraag is welke ontwikkelingsruimte de provincie krijgt om boeren de mogelijkheid tot uitbreiding te geven. Volgens Bond zit Noord-Holland in een lastig pakket doordat de haven van Amsterdam en Tata Steel in IJmuiden nogal wat ontwikkelingsruimte opslokken.

Eén reactie

  • koestal

    De politiek en de ambtenaren hebben geen haast,dus het kan nog wel een poosje duren

Of registreer je om te kunnen reageren.