Home

Nieuws

Boerenfluitjes koopt komkommers voor voedselbank

Gouda – Stichting Boerenfluitjes heeft met haar VoedselDank-actie tot zover €4.700,- opgehaald. Daarmee is nu driekwart van de vrachtwagen komkommers gevuld, aldus Ester Broug, oprichtster van de stichting.

In het kader van de actie VoedselDank kunnen consumenten €10 storten, waarmee producten rechtstreeks bij de teler worden gekocht en vervolgens worden gedoneerd aan de voedselbank. Met de actie wil Boerenfluitjes zowel tegemoet komen aan de wens van consumenten om geen voedsel te verspillen nu overschotten door de Russische boycot dreigen en tegelijkertijd boeren en tuinders tegemoet te komen door de kostprijs van het product te betalen.

"Transparantie is hierbij essentieel," aldus Broug. "De komkommers worden rechtstreeks ingekocht bij de teler, die de huidige kostprijs van 25 cent ontvangt, zodat duidelijk is hoe we het geld inzetten." Mogelijk zal in de loop van volgende week de eerste vrachtauto, gevuld met komkommers, richting de voedselbank vertrekken. Een teler is inmiddels gevonden en een vrachtauto beschikbaar gesteld. Met de voedselbank lopen gesprekken om te kijken op welke locatie zij het product kunnen ontvangen. Mocht er meer geld gedoneerd worden, dan zal er een grotere vrachtwagen ingeschakeld worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.