Home

Nieuws 388 x bekeken

ACM wil inspelen op belang consument

Den Haag – De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil in de toekomst pro-actiever inspelen op de belangen van de consument. Dat zegt bestuursvoorzitter van ACM Chris Fonteijn tijdens een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

Als voorzitter noemt Fonteijn de toezegging die ACM heeft gedaan richting de bankensector om toe te laten dat banken met elkaar in overleg mogen over het behoud van pinautomaten in kleine dorpen. "We werden hierover gebeld door de Nederlandse Bank zelf. Het is in belang van consumenten dat er in kleine kernen ook pinautomaten blijven. Daarom staan we afspraken tussen banken hierover toe", legt Fonteijn uit. In het verleden zou de ACM naar verwachting boetes opgelegd hebben wanneer banken hier afspraken over zouden maken, omdat het in strijd is met de mededingingsregels.

Of registreer je om te kunnen reageren.