Home

Nieuws 1105 x bekeken

2 Sisters duikt verder in het rood

Birmingham – Het Britse voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group, dat ook in ons land vestigingen heeft, heeft in het kwartaal tot eind april het verlies zien oplopen tot €35,8 miljoen, dat is €25 miljoen meer dan een jaar eerder. Dat komt voornamelijk door de kosten voor de integratie van het voormalige Vion UK en het, mede daarmee samenhangende, sluiten van enkele vleesfabrieken.

2 Sisters zag de vergelijkbare omzet in deze periode wel toenemen met 2,4 procent naar ruim een miljard euro. De operationele winst kwam met €27,5 miljoen ook 37,5 procent hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Het kippen-, rundvlees- en voedingsbedrijf is in het kader van de integratie van de overgenomen activiteiten van Vion en een verdere herstructurering bezig met het afstoten van twee fabrieken, maar moet de productie daarvan dan ook integreren in twee andere vestigingen.

Topman Ranjit Singh vindt dat de ingrepen nu wel resultaat afwerpen. ''We zien de voordelen van de acties die zijn genomen om de winstgevendheid op te voeren. In dat kader hebben we ook de verlieslatende salade- en cakebusiness afgestoten. We investeren in capaciteit in de bestaande lokaties om de efficiëntie op te voeren. Dit kan zorgen voor groei op lange termijn met onze afnemers en draagt er aan bij een groter en beter bedrijf op te bouwen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.