Home

Nieuws 1021 x bekeken

Vion versterkt uitgangsvermogen tot 425 miljoen euro

Boxtel - Vion heeft het boekjaar 2013 afgesloten met een versterkt groepsvermogen van 425 miljoen euro.

De definitieve boekwinst op de verkoop van de Ingredients-divisie is uitgekomen op 781 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Vion over 2013. Eerder maakte Vion bekend dat het groepsvermogen door de verkoop van Ingredients uit zou komen op 500 miljoen euro.

De netto-omzet van het bedrijf in 2013 is uitgekomen op 7 miljard euro. Dat is 27 procent lager dan over 2012 en is een rechtstreeks gevolg van het afstoten van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Ingredients-divisie.

Het netto-resultaat bedroeg 516 miljoen euro. Dat resultaat is vooral zo uitgepakt door de verkoop van Ingredients. Ter vergelijking: over 2012 kwam het nettoresultaat uit op 829,6 miljoen negatief. De resultaten van Ingredients zijn nog tot 5 oktober 2013 meegenomen in het resultaat.

Vion maakt verder bekend dat het Jacques Straathof (52) heeft benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Hij volgt Kenaad Tewarie op die enkele maanden geleden vertrok bij het bedrijf. Straathof is in het verleden onder meer CFO geweest bij Ahold Spanje en bij de Sperwer Groep (Plus en Spar-supermarkten).

Op de aandeelhoudersvergadering van 24 april is de volledige Raad van Commissarissen afgetreden. Er is een nieuwe structuur ingesteld voor de Raad van Commissarissen. De nieuwe raad krijgt heeft leden waarvan twee leden door de ZLTO worden benoemd en vier onafhankelijke leden. Voor de nieuwe raad zijn drie leden al bekend: Hans Huijbers en Toon van Hoof, beide als ZLTO-vertegenwoordiger. Als derde lid is Ton van der Laan benoemd. Voor de resterende drie leden is het wervingsproces gestart.

Of registreer je om te kunnen reageren.