Home

Nieuws 1249 x bekeken 15 reacties

LTO: politiek is eenkennig

Den Haag - De Haagse politiek zoekt te vaak zelf oplossingen, zonder te overleggen met het bedrijfsleven. Daardoor ontstaan bedrijfsongelukken, die achteraf weer moeten worden hersteld. Dat zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Maat constateert dat het kabinet veel zaken zelf oplost, zonder het overleg met het bedrijfsleven te zoeken. Hij noemt daarbij de verhoging van de accijnzen en de onderhandelingen over de derogatie en de Nitraatrichtlijn.

Dat bij de onderhandelingen over de derogatie het verbod op kunstmestfosfaat als een technisch punt werd beschouwd vindt Maat 'zot'. Hij wil die fout niet afdoen als een bedrijfsongeluk: "Het gaat om de houding. Nu moeten we vaak achteraf repareren. Dat voorkom je door eerst te praten en samen te werken."

Maat weet uit ervaring  dat overleg wel ergens toe kan leiden. Tijdens de eindfase van de discussie over het gemeenschappelijk landbouwbeleid tussen de landbouwministers, was er voortdurend contact tussen het departement en LTO Nederland. "We zijn  als LTO Nederland dan ook bereid in de wind te staan en uit te leggen waarom iets wél door moet gaan", zegt Maat.

Laatste reacties

 • porky 1

  politiek maakt meer kapot dan drank goed kan maken

 • gjh

  met dit verhaal hou dt het lto de leden zoet maar in werkelijkheid doen ze niets. MAAT wat een lachertje !!!

 • leo,s vriend

  Nou, gjh, tijd om op te staan en zelf aan het roer te gaan.Wat let je om je als bestuurder aan te melden(nmv bijvoorbeeld)?
  Dan kun jij binnen no time de zaken naar de hand van de boeren zetten.

 • 344412

  Maat slaat de spijker juist op de kop, ben alleen wel bang dat arrogant Den Haag er geen boodschap aan heeft

 • Jeroen Rohaan

  Of LTO nu wel of niet iets doet; tsja daarover verschillen de meningen. Maar die mensen staan wel met naam en toenaam in de krant en media; nu jij nog gjh.... en alle anderen die anoniem hier hun gal spuwen.

 • HJ O R

  Maat heeft wel een beetje gelijk maar lang niet helemaal, LTO is zelf ook eenkennig en heel gemakkelijk van ja knikken.
  Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel het ganzenakkoord.
  SJ bracht het nieuws groot voor TV, alsof het het ei van Columbus was, en dat terwijl de vakbonden en de jagers al uit het akkoord waren gestapt omdat er niet te praten viel.
  De boeren, ook de LTO leden hebben het vanaf dag een afgewezen!
  Uiteindelijk moesten de vrije boeren de vakbonden en de jagers het puin ruimen.
  Langzaam komt er nu in sommige gebieden iets goeds uit de bus, hier en daar zelfs nog met tegenwerking van LTO.

 • koestal

  politiek maakt ook veel economie kapot en maar zeggen hoeveel werklozen er weer zijn bij gekomen,daar scoor je blijkbaar mee,dat noemen ze dan weer recessie

 • leo,s vriend

  Jeroen, je hebt gelijk,maar dat durft gjh niet.Anoniem schelden is zoooo makkelijk

 • gjh

  fendt615 goede reactie maar menkhorsie snapt het nog niet !!

 • Mozes

  Gjh, treiteren is een teken van onvolwassenheid.

 • koeien10

  tijd voor een nieuwe voorman bij lto misschien ?

 • Sjakkie

  Te vaak verkiezingen, te veel partijen in TK. Dan krijg je dit.
  Bestuurbaarheid van NL is zwak

 • leo,s vriend

  @ koeien10, dit is een uitgelezen kans voor gjh,kan hij binnen no time die hele verrotte organisatie omturnen tot een club die ons boeren een topinkomen bezorgd en alle politici naar z,n hand zetten.
  Brussel, here we come!

 • johannetje

  gjh leeft nog in de jaren zestig, dunkt me. De tijd dat als de landbouw met de vuist op tafel sloeg, Den Haag sidderde. Feit is dat als alle boeren op 1 kandidaat voor de tweede kamer gaat stemmen, hij of zij nog niet met voorkeursstemmen in de kamer komt. Economische grootmacht of niet, zo werkt politiek in dit mediatijdperk. Er zal daardoor nooit een kabinetscrisis ontstaan door een blunder op EZ met betrekking tot landbouw.

 • johannetje

  Dit blijkt duidelijk uit het feit dat Nederland geen vertegenwoordiger heeft in de Landbouw commissie bij de EU, een staatssecretaris heeft op landbouw in plaats van een minister, ambtenaren het beleid bepalen, enz. Het is niet mediageil genoeg voor de politikus.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.