Home

Nieuws 4 reacties

40 procent Duitse snijmais naar biovergister

Bonn - Van het in Duitsland ingezaaide snijmaisareaal wordt ruim 40 procent geteeld voor biovergisters. Dat blijkt uit cijfers van teelbevorderingsorganisatie Deutsches Maiskomitee.

Deze zijn gebaseerd op een enquête die is uitgevoerd door marktonderzoeker Kleffmann Group onder een kleine 2.500 representatief geachte boeren.

Het totale snijmaisareaal komt uitgaande daarvan uit op ruim 2,14 miljoen hectare, waarvan 1,284 miljoen hectare voor de veevoerteelt en 860.700 hectare voor biovergisting.

Ook het Statistische Bundesamt raamde eerder deze maand het snijmaisareaal op 2,14 miljoen hectare. Dat is een toename met 7 procent ten opzichte van vorig jaar en bovendien een record. Het korrelmaisareaal schat het maiscomité op 433.000 hectare. Dat is iets minder dan de raming van het Statistische Bundesamt en ook lager dan die van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). Beide instanties zitten op 500.000 hectare. Het maiscomité tekent er wel bij aan dat uiteindelijk het weersverloop bepaalt hoeveel mais als korrelmais beschikbaar komt.

Laatste reacties

 • Elevage

  blijf het belachelijk vinden dat goed voer in de vergister gaat!

 • jan1953

  moest verboden worden anders mag ook niks

 • aarthamstra1

  Wat erg is dat ontdoeners van afval er aan verdienen over de rug van de vergisters .De biovergisters met verlies draaien door dat er een over capaciteit is van vergisters. waardoor er een te kort is aan rest producten,Een mooi voor beeld dat de vrije markt niet altijd werkt en de bemoeienis van de overheid dit nog eens verergerd.,Dit dankzij de subsidies .De vergister krijgt nu subsidie die hij nu gebruikt om afval te kopen voor een veel te dure prijs waardoor hij toch netto met verlies werkt
  Dat is nog eens iets anders dan ..de vervuiler betaalt dit systeem zorgt voor het omgekeerde .En dan denkt Mozes dat het met de vrije melk anders zal gaan.

 • koestal

  De Oekraine verbouwt ook veel mais en graan,ze hoeven eigenlijk helemaal niet afhankelijk te zijn van het Russisch aardgas

Of registreer je om te kunnen reageren.