Home

Nieuws

Omvang schade door recall Van Hattem nog ongewis

Den Haag - Het is nog ongewis hoe groot de economische schade is als gevolg van de terughaalactie van 28 miljoen kilo vlees die is verwerkt bij het bedrijf Van Hattem .

Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in antwoord op Kamervragen van Carla Dik-Faber (ChristenUnie),

Van de meer dan vijfhonderd afnemers van het vleesbedrijf Van Hattem zijn er elf die zeggen dat ze de traceerbaarheid van hun producten kunnen aantonen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bij een van die elf bedrijven vastgesteld dat de traceerbaarheid is aangetoond.

Dat betreft een bedrijf dat eigen vee door Van Hattem liet slachten en de karkassen van de dieren direct weer afnam. De gegevens van de andere tien bedrijven zijn nog bij de NVWA in onderzoek.

Dijksma ziet geen nut in een keurmerk voor bedrijven die de administratie op orde hebben, zodat afnemers van die bedrijven minder risico lopen. Volgens Dijksma is het niet nodig een keurmerk af te geven voor iets wat wettelijk verplicht is.

Of registreer je om te kunnen reageren.