Home

Nieuws 1209 x bekeken

AB Vakwerk sluit 2013 af met negatief resultaat

Sneek - AB Vakwerk is vol vertrouwen over de toekomst, ondanks het negatieve resultaat over 2013.

De coöperatie AB Vakwerk, die actief is in Noord-Holland en Friesland, voerde vorig jaar een ingrijpende reorganisatie door die het bedrijf weer gezond moet maken. Over 2013 is een negatief exploitatieresultaat na belastingen gerealiseerd van 1,3 miljoen euro. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de kosten die genomen zijn voor de reorganisatie. Deze bedroegen 1,9 miljoen euro. De omzet is ruim 12 procent gestegen. Het onderdeel 'uitzenden' kende een groei van 19% tot bijna 50 miljoen euro. Het onderdeel bepaalt iets meer dan de helft van de totale omzet van 94 miljoen euro. Ook de omzet via Payroll groeide sterk. De omzet van die bedrijfstak nam met 28 procent  toe tot bijna 12,5 miljoen euro.

"We hebben ons moeten aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Het negatieve resultaat bij de Agrarische bedrijfsverzorging was mede de reden voor een reorganisatie, waarbij 41 medewerkers het bedrijf gedwongen hebben moeten verlaten, vertelt directeur Hylke van der Veen. "Met de vakbonden is voor hen een sociaal plan overeengekomen waarin niet alleen is voorzien in opvang van inkomensverlies, maar ook in begeleiding bij het vinden van een nieuwe werkomgeving." Ook de Ondernemingsraad schaarde zich achter de plannen, stelt de directeur. "Ik ben er best trots op dat zelfs in die moeilijke periode het ziekteverzuim stabiel bleef. Dat zegt veel over loyaliteit en inzet van onze medewerkers."

Of registreer je om te kunnen reageren.