Home

Nieuws 341 x bekeken

Strengere veiligheidsregels pesticiden VS

Washington – De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) wil strengere veiligheidsregels voor het gebruik van pesticiden. Het betreft een hervorming van de 22 jaar oude "Worker Protection Standard" die volgens de EPA circa 2 miljoen werknemers op boerderijen en hun families beschermt. Werknemers op boerderijen moeten wat het overheidsinstituut betreft onder meer voortaan jaarlijks in plaats van elke vijf jaar worden getraind in veilige toepassing van pesticiden.

Ook wil de EPA de verplichting waarschuwingsborden in vers gespoten velden uitbreiden. Kinderen onder de 16 jaar oud mogen wat de EPA betreft niet meer werken met pesticiden, tenzij ze lid zijn van een boerenfamilie. In sommige gevallen moeten rond vers gespoten velden veiligheidsbuffers van 7 tot 30 meter worden ingesteld. De EPA vraagt de samenleving om een reactie op de voorgestelde veranderingen.
Volgens hoofd van de EPA Gina McCarthy zijn de veranderingen 'een belangrijke mijlpaal'.

Of registreer je om te kunnen reageren.