Home

Nieuws

FloraHolland gaat niet op ultimatum vakbonden in

Aalsmeer – FloraHolland blijft bij haar standpunt dat de eisen van de vakbonden over een nieuw sociaal plan onrealistisch zijn en leiden tot meer boventallige medewerkers.

Daarom gaat de coöperatie van bloemen- en plantentelers niet in op een ultimatum van de vakbonden. De vakbonden vinden dat het oude sociaal plan in zijn totaliteit uitgangspunt moet zijn voor onderhandelingen.
De belangrijkste eis van de bonden is een betere beëindigingsvergoeding in het nieuwe sociaal plan. FloraHolland neemt de noodzakelijke maatregelen om de bedrijfsprocessen te continueren in het geval van acties door de vakbonden. Voor de veiling is Valentijnsdag op 14 februari één van de belangrijkste verkoopmomenten van het jaar.  "De dreiging met acties is onverantwoord voor medewerkers, het bedrijf en de sector", vindt FloraHolland-directeur Rens Buchwaldt. "In deze periode wordt door alle partijen een aanzienlijk deel van de inkomsten voor het gehele jaar gerealiseerd."

Of registreer je om te kunnen reageren.