Home

Nieuws 1024 x bekeken 3 reacties

Actie boze boeren bij provinciehuis Den Bosch

Den Bosch - Boze varkenshouders hebben vrijdagochtend anderhalf uur lang de parkeerplaats van het provinciehuis in Den Bosch geblokkeerd met grote hooibalen. Ambtenaren en politici moesten in de buurt op zoek naar een parkeerplek.

Na een gesprek maakten de boeren een uitzondering voor commissaris van de Koning Wim van de Donk. Rond 9.00 uur werd de blokkade opgebroken.

De boeren zijn boos over plannen voor de veehouderij in Brabant. Provinciale Staten vergaderen vrijdag over strengere regels voor veehouders die nog willen uitbreiden. Varkenshouders menen dat door de strengere regels hun kosten omhoog gaan. Ze zeggen dat alleen zij de prijs betalen voor een duurzaam stukje vlees.

Boze bewonersgroepen voerden ook actie bij het provinciehuis. Zij menen dat in overbelaste gebieden in de Peel, de Kempen en de Baronie sowieso geen ruimte is voor meer dieren.

De toekomst van de veehouderij staat in Brabant continu op de agenda sinds een massaal burgerinitiatief tegen megastallen in 2010. GroenLinks zal vrijdag voorstellen om een referendum te houden over de toekomst van de veehouderij. De vraag moet volgens GroenLinks zijn of er in Brabant nog ruimte is voor de veehouderij om te groeien.

Laatste reacties

 • boerderijdinther

  Top actie, hoop dat het effect heeft.

  Maar dat referendum van groen links is wel heel laag, zo'n suggestieve vraag heb ik zelden gezien. Is er dan ook maar een burger die als deze er zelf niet financieel beter op wordt die hiervoor 'Ja' gaat stemmen? Ik denk het niet. Maar dit geldt voor alles wat gebouwd wordt waar de directe omwonende geen profijt van hebben.

 • fransderondhoeven

  geen uitbreiding veehouderij dan ook geen uitbreiding bouwterreinen en woon wijken

 • Zents beheer

  En nu maar hopen dat de dier rechten alsnog verdwijnen en dan snel volbouwen waar het nog kan voordat de rest van NL ook op slot gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.