Home

Nieuws

Zware winstwaarschuwing Britse Tesco

Londen – De Britse supermarkt Tesco heeft een zware winstwaarschuwing af moeten geven.

Volgens Tesco, het derde supermarktbedrijf ter wereld, komt de winst over het lopende boekjaar niet uit boven de 1,4 miljard pond of €1,75 miljard terwijl eerst was uitgegaan van een winst tussen de 1,8 en 2,2 miljard pond.

Tesco zit al tijden in zwaar weer en moest een paar maanden geleden bekend maken dat de winstcijfers vorig jaar voor €335 miljoen waren opgepoetst. Dat gebeurde door kortingen en andere bijdragen van leveranciers eerder te boeken dan ze ontvangen waren. De nieuwe topman Dave Lewis heeft nu 'een nieuwe benadering' in de relaties met die leveranciers aangekondigd. ''We hebben al onze medewerkers opnieuw getraind en zijn aan het overleg met onze leveranciers begonnen,'' aldus Tesco.

Lewis gaat bovendien miljarden investeren in het vernieuwen van de Britse winkels om de 'klantenervaring' daar op een hoger peil te brengen. Bovendien worden zesduizend nieuwe medewerkers aangenomen. Ook de aanbiedingen, waar alle Britse winkels constant mee schermen, blijven onverminderd doorgaan. ''We moeten ons bedrijf weer gezond zien te krijgen,'' denkt Lewis, die zijn medewerkers vraagt "ons nu voorlopig te concentreren op de kerstverkopen". Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.