Home

Nieuws 808 x bekeken

'Wereldeconomie profiteert van goedkope olie'

Amsterdam - De groei van de internationale economie trekt volgend jaar aan en zal eerder mee- dan tegenvallen. Dat stelt vermogensbeheerder Pimco in zijn vrijdag gepubliceerde prognoses voor volgend jaar.

Volgens Pimco profiteert de wereldeconomie vooral van de stevige daling van de olieprijs. Die zorgt weliswaar voor problemen in bijvoorbeeld Rusland en Brazilië, maar heeft een positief effect op de groei in de eurozone, de VS, China en India. Per saldo zal de groei daarom versnellen.

De goedkope olie zorgt ervoor dat de inflatie verder daalt. Die komt volgens Pimco begin volgend jaar zelfs op negatief terrein. De kerninflatie, waarbij de prijzen van voedingsmiddelen en energie buiten beschouwing worden gelaten, zal tegen het einde van het jaar waarschijnlijk echter weer positief zijn. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.