Home

Nieuws 2618 x bekeken 6 reacties

Huijbers: ZLTO kan zonder Vion-dividend

Den Bosch – Als betaalde adviesdiensten van de grond komen, kan de ZLTO in de toekomst ook zonder Vion-dividend haar ambities waarmaken. Een grote reorganisatie is dan net niet meer nodig. Dat zegt ZLTO-voorzitter Hans Huijbers in een interview met Boerderij. Huijbers zegt tevens dat de organisatie haar ledental volgend jaar netto met enkele honderden personen wil uitbreiden.

Huijbers zegt in het interview dat de ZLTO worstelt met de vraag of haar organisatiestructuur nog wel aansluit bij een veranderende realiteit, waarbij overheidsbeleid steeds meer gedecentraliseerd wordt. Mogelijk moet de organisatie, die volgens hem al behoorlijk fijnmazig is, haar afdelingen verder optuigen of juist het aantal afdelingen vergroten.
Het ledenaantal krimpt jaarlijks met enkele procenten, aldus Huijbers, en ligt nu ruim boven 16.000. Huijbers zegt trots te zijn dat meer dan 80 procent van de boeren en tuinders in het werkgebied van ZLTO lid zijn, maar wil het aantal verder uitbouwen. De organisatie moet dan aan de schouder van de agrariër staan en die kunnen adviseren over ruimtelijke ordening, milieu en mogelijk energie. De organisatie moet meer actief de ondernemer benaderen.
Wat Huijbers betreft investeert de ZLTO in een dikkefractiefabriek. De investering zou de trage opbouw van de mestverwerkingscapaciteit in een stroomversnelling kunnen brengen. De Brabantse bestuurder zegt te begrijpen dat 100 procent mestverwerking zonder extra maatregelen kan uitpakken als een open-eindregeling die excessen aanmoedigt.

Laatste reacties

 • andries1

  Mooi gezegd door de heer Huijbers,eerst word iedereen ontslagen van de adviesdienst,mensen met een zeer goede staat van dienst.Zelf heeft hij ook geen belang meer bij vion ,omdat hij zijn aandelen met voorkennis heeft verkocht voor vion ten onderging.Allemaal geld wat is verdampt wat eens door de boeren organisaties bij elkaar was gespaard.

  Een zeeuw

 • piethermus1

  Ik dacht dat Zeeuwen trotse mensen waren die niet zo Calimero-achtig klaagden. Een misvatting?

 • w v gemert

  Met een lach op zijn gezicht als een boer die kiespijn heeft verteld hij even tussen de regels door: Vion is hopeloos , ga er maar vanuit en bereid je voor op het einde van het dividend en op het einde van Vion (uitverkoop) ! Geloven in zijn verhaal staat vrij voor iedereen, voor mij is dit een bevestiging van wat ik eerder heb geschreven dat Vion in zijn geheel in de verkoop gaat. Het roemloos einde , de arbeid van Pater van de Elzen ten spijt.

 • farmerbn

  Als vion in de toekomst toch nog valt is het jammer dat de zlto de divisie ingredients daarvoor opgeofferd heeft. Hadden ze beter meteen kunnen stoppen met vion en ingedients behouden. Als een timmerman zijn gereedschap aan te verkopen gaat zal hij niet lang meer timmerman zijn De enige oplossing is volgens mij dat (in de landbouw in het algemeen) producten niet verkocht moeten worden als het verkoopklaar is maar op bestelling dus voordat het geproduceerd is. Dat is erg moeilijk maar in de autobranche lukt het wel.

 • agri2

  Het geld is op, er is geen reden meer om niet samen te gaan met LTO-noord en LLTB en de daarna zorgen dat de vakgroepen meer autonomie krijgen.

 • vant

  Meer leden krijgen..... Als je die adviseurs neemt van RO weet je ook zeker dat je op het gebeld van RO slecht af bent. Waarom nog lid zijn van pappen en nat houden.....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.