Home

Nieuws 2013 x bekeken

Rusland onderschept 600 ton vlees

Moskou – Rusland heeft 600 ton vlees uit geboycotte Europese landen onderschept. Dit meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor. Het vlees was onder andere afkomstig uit Nederland en kwam verdeeld over 26 containers via de haven van Oest-Loega (nabij Sint-Petersburg) het land binnen.

Naast Nederlands vlees zou het ook gaan om Duits, Belgisch en Pools product. De containers waren verscheept vanuit de havens van Rotterdam, Hamburg en Antwerpen. De containers worden nu vastgehouden en onderzocht. Volgens het Russische persbureau Ria Novosti werd het product ingevoerd als 'marmelade'. Het is niet de eerste lading die sinds de ingang van de boycot onderschept is. Eerder werd al ruim 100 ton Amerikaans vlees geweigerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.