Home

Nieuws 1 reactie

Ruim duizend bedrijven voor productie Beter Leven-vlees

Den Haag - Het Beter Leven keurmerk (BLk) krijgt steeds meer voet aan de grond bij supermarkten en producenten.

Dat concludeert de Dierenbescherming naar aanleiding van cijfers over deelnemende bedrijven en recente omzetcijfers. Sinds 2010 is het aantal deelnemende boeren gestegen met 45 procent, inmiddels zijn er meer dan duizend veehouderijen die dieren houden volgens de criteria van het sterrensysteem. Het aantal dieren dat daardoor een beter leven heeft gehad, stond eind 2013 op ruim 35 miljoen, zo meldt de Dierenbescherming. De organisatie verwacht dat het aantal dit jaar richting de 50 miljoen gaat.

De groei is ook terug te zien in het aanbod en de omzetcijfers van de supermarkten. Ruim 15 procent van de verse vleesproducten die verkocht worden, draagt inmiddels het Beter Leven-keurmerk, zo concludeert de dierenbescherming op basis van GfK-onderzoek. In totaal zijn er ruim vijfhonderd verschillende producten met het keurmerk verkrijgbaar.

Om de bekendheid van het keurmerk ook onder het winkelend publiek te vergroten, wordt van 20 tot en met 26 oktober voor de tweede keer de Beter Leven-week gehouden. Tijdens deze week zetten deelnemende boeren, supermarkten en fabrikanten hun diervriendelijke producten in de etalage. Zij werken hierin nauw samen met de Dierenbescherming.

Een andere manier om de bekendheid onder consumenten te vergroten, is door het basisassortiment van supermarkten te verduurzamen. Supermarktketen Lidl loopt hierbij momenteel voorop volgens de Dierenbescherming.

Tijdens de Beter Leven-week is er volop aandacht voor meer diervriendelijke producten en hun herkomst. Een overzicht van de acties, aanbiedingen van supermarkten en open dagen van deelnemende 'sterrenboeren' is te vinden op de website: www.genietenmetsterren.nl.

Eén reactie

  • agratax2

    Hoe duurzaam is hetBeter Leven Keurmerk? Zal dit keurmerk politiek onaantastbaar blijven? Ik mag het hopen onze dierhouders mgen wel eens rust krijgen en weten waar ze aan toe zijn. Maar of de PvdD en Peta ze deze rust gunnen?? Extremisten zullen niet rusten voor ze hun paradijs bereikt hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.