Home

Nieuws 6685 x bekeken 9 reactieslaatste update:15 jan 2014

Bestuur Vion wijzigt

Eindhoven – De Raad van Bestuur (RvB) van Vion treedt af en de Raad van Commissarissen (RvC) wordt demissionair.

Dat zegt voorzitter Hans van Huijbers van ZLTO en de RvC van Vion in een interview met Nieuwe Oogst. De stappen volgen op de afronding van de verkoop van Vion Ingredients aan het Amerikaanse Darling International.
De Raad van Bestuur wordt door de benoemingen van Michiel Herkemij als CEO en Kenaad Tewarie als financieel directeur vernieuwd, terwijl volgens Huijbers "de komende tijd nagedacht gaat worden over het toezicht en dus ook over de samenstelling van de RvC." De RvC heeft nog één taak: het afronden van de jaarstukken 2013.
De RvB van Vion bestond eind vorig jaar uit Rob Ruijter (voorzitter), Peter Beckers, Stefaan Vansteenkiste en Dirk Kloosterboer. Vansteenkiste is als interim-CEO aangetrokken voor Vion Food, in feite wat overblijft na de verkoop van Vion Ingredients. Kloosterboer gaat Vion Ingredients leiden namens Darling International en Ruijter en Beckers gaan met enkele specifieke opdrachten de nieuwe RvB bijstaan..
In het interview zegt Huijbers dat het nieuwe management de komende "zeg 100 dagen" een nieuw bedrijfsplan te maken. Huijbers zegt ook door de malaise bij Vion inzicht te hebben gekregen in "hoe de financiële- en juridische wereld in elkaar zit en welke normen en waarden daar gelden." De boerenvoorman noemt het "niet mijn wereld".

Laatste reacties

 • agratax2

  Als de financiele en juridische wereld niet de wereld van Huijbers is mag ik aannemen dat het in zijn algemeenheid niet de wereld van de Boeren is. Als deze conclusie klopt, wordt het tijd dat de boeren hun andere cooperaties eens goed onder de loupe leggen om te zien of het daar wel kosher is. Of wachten de boeren liever op nog meer VION schandalen? Ik heb zo mijn twijfels, zo lang het groeien tot in de hemel tot Geloof is verheven en tot uitgangspunt van de exorbitante buitengewone beloningen is verheven is extra allertheid brood nodig.

 • maxisprint

  DROEVIG MAAR WAAR

 • w v gemert

  Deze bestuursleden en de Raad van commissarissen waren niet geschikt om inhoud aan hun taak te geven dus weg ermee. Een logische stap in een bedrijf wat van geen kanten draait, nu op zoek naar de personen die het wel zouden moeten kunnen en willen onder/samen met het ZLTO bestuur. Misschien eerst nog verder snijden in dat ZLTO bestuur of hun invloed inperken???

 • Biggemans

  Heb vorige week nog geleverd, moet ik bang zinn voor onze centen?

 • boerderijdinther

  Hoe zit het met de vertrekpremies en bonussen?

 • anton1937

  De vleesector en de super marktsector zit al minstens 80 jaar niet gezond in elkaar. Er hebben steeds vieze spelletjes plaatsgevonden waar de kleine boer steeds de dupe van is geworden. De slagerijen en de kleine boeren zaten steeds op de plaats waar de klappen vielen. De ZLTO heeft geprobeerd daar verandering in te brengen, maar heeft ook de deksel op de neus gekregen.AH en consorten zijn de profiteurs van de boeren,dat sommige boeren o a Van Gemert niet inziet is kortzichtig.

 • a.van.hoof1

  Terechte conclusie van Willy van Gemert.
  Weg met dat hele management. Niet capabel om een slachterij van deze grote te runnen. Alleen maar bijkopen, vervolgens saneren. En de boeren zitten met het verlies. Helmond inmiddels helemaal leeg gesloopt om te voorkomen dat er iemand anders gaat slachten. Weer een gruwelijk grote kapitaalsvernietiging. Boeren pas op je geld.

 • harley

  Op hoeveel dagen betaald vion eigenlijk

 • politiek

  Test, Test, Test, Maandenlang ben ik geblokkeerd geweest door Boerderij.nl. Onduidelijk is waarom. Waarschijnlijk hebben ook die andere doelen als welvaart van een gezonde Nederlandse Agrarische sector.


Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.