Home

Foto & video

Droogte in binnen- en buitenland

De droogte blijft hét onderwerp dat iedereen bezighoudt. Niet alleen in Nederland, ook in omliggende landen en landen aan de andere kant van de wereld.

Foto

 • Het doet denken aan een ver buitenland. Waterbuffels en uitgedroogd grasland. Maar het is in Nederland, in Beckum (Ov.). De waterbuffels van Harry Scholten lopen even het water uit. Maar veel te grazen is er niet. - Foto: ANP

  Het doet denken aan een ver buitenland. Waterbuffels en uitgedroogd grasland. Maar het is in Nederland, in Beckum (Ov.). De waterbuffels van Harry Scholten lopen even het water uit. Maar veel te grazen is er niet. - Foto: ANP

 • Het noordelijk deel van Duitsland zucht ook onder hitte en droogte, net als Nederland. Duitse boeren hebben al steun toegezegd gekregen, onder meer voor aankoop van ruwvoer in de komende winter. Deze koeien in de buurt van Potsdam hebben ook weinig gras meer. - Foto: AFP

  Het noordelijk deel van Duitsland zucht ook onder hitte en droogte, net als Nederland. Duitse boeren hebben al steun toegezegd gekregen, onder meer voor aankoop van ruwvoer in de komende winter. Deze koeien in de buurt van Potsdam hebben ook weinig gras meer. - Foto: AFP

 • Droogte in Nederland en Europa in kaart. - Beeld: ANP

  Droogte in Nederland en Europa in kaart. - Beeld: ANP

 • Poolse boeren demonstreren tegen lage prijzen. Vooral fruitprijzen zijn te laag, vinden de producenten. Polen is een belangrijke producent hiervan. De slogan op het voorste spandoek luidt: 'We laten niemand meer over ons heen lopen.' - Foto: AFP

  Poolse boeren demonstreren tegen lage prijzen. Vooral fruitprijzen zijn te laag, vinden de producenten. Polen is een belangrijke producent hiervan. De slogan op het voorste spandoek luidt: 'We laten niemand meer over ons heen lopen.' - Foto: AFP

 • Ossen in het Aziatische Myanmar. China wil maar liefst 1 miljoen stuks rundvee kopen uit het buurland. Beide landen werken aan een overeenkomst hiervoor. - Foto: EPA

  Ossen in het Aziatische Myanmar. China wil maar liefst 1 miljoen stuks rundvee kopen uit het buurland. Beide landen werken aan een overeenkomst hiervoor. - Foto: EPA

 • Bij een grote schuurbrand in Didam zijn dinsdagmiddag 31 juli 2.500 varkens omgekomen. Daarnaast zijn twee stallen in een schuur bij de boerderij aan de Tatelaarweg volledig verwoest. De rookwolken waren tot ver in de omtrek te zien. De oorzaak is niet meer te achterhalen doordat alle sporen zijn verbrand, aldus de brandweer. Wel wordt brandstichting uitgesloten. - Foto: ANP

  Bij een grote schuurbrand in Didam zijn dinsdagmiddag 31 juli 2.500 varkens omgekomen. Daarnaast zijn twee stallen in een schuur bij de boerderij aan de Tatelaarweg volledig verwoest. De rookwolken waren tot ver in de omtrek te zien. De oorzaak is niet meer te achterhalen doordat alle sporen zijn verbrand, aldus de brandweer. Wel wordt brandstichting uitgesloten. - Foto: ANP

 • De droogte brengt niet alleen problemen. Het combinen gaat voorspoedig dit jaar. De graanoogst is vroeg en snel. Hier in Meedhuizen is men aan het koolzaad combinen. Er komt ongeveer 4,5 ton van een hectare met 4% vocht. - Foto: Koos van der Spek

  De droogte brengt niet alleen problemen. Het combinen gaat voorspoedig dit jaar. De graanoogst is vroeg en snel. Hier in Meedhuizen is men aan het koolzaad combinen. Er komt ongeveer 4,5 ton van een hectare met 4% vocht. - Foto: Koos van der Spek

 • Nog een combinefoto uit Groningen. Dit is de oogst van spinazie, bij De Winter in Noordbroek. Bij spinazie oogsten is het altijd opletten voor kleefkruid. Dat zaad mag er niet tussenzitten, want het is er bijna niet uit te zeven. Bij controle vooraf waren geen verkeerde planten te vinden, aldus De Winter. - Foto: Koos van der Spek

  Nog een combinefoto uit Groningen. Dit is de oogst van spinazie, bij De Winter in Noordbroek. Bij spinazie oogsten is het altijd opletten voor kleefkruid. Dat zaad mag er niet tussenzitten, want het is er bijna niet uit te zeven. Bij controle vooraf waren geen verkeerde planten te vinden, aldus De Winter. - Foto: Koos van der Spek

 • Beregenen is het sleutelwoord dit jaar. Bij akkerbouwer Bakker in Bierum is de regeninstallatie vorig jaar vernieuwd. Toen was er niet veel behoefte aan beregening, nu des te meer. Het water komt in mooie fijne druppels op het gewas zodat het net is of het echt regent. - Foto: Koos van der Spek

  Beregenen is het sleutelwoord dit jaar. Bij akkerbouwer Bakker in Bierum is de regeninstallatie vorig jaar vernieuwd. Toen was er niet veel behoefte aan beregening, nu des te meer. Het water komt in mooie fijne druppels op het gewas zodat het net is of het echt regent. - Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.