Home

Foto & video 2319 x bekeken laatste update:15 sep 2015

Landbouwnieuws in beeld: week 37

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Brussel - Belgische oproerpolitie krijgt de volle laag tijdens de demonstraties voor het Europees Parlement waar op dat moment de landbouwministers in vergadering bijeen waren. Protesterende boeren hadden een 'strokanon' in stelling gebracht om de politie te bestoken. Met hun actie wilden de boeren uit verschillende Europese landen duidelijk maken het niet eens te zijn met het huidige Europese landbouwbeleid.

  Brussel - Belgische oproerpolitie krijgt de volle laag tijdens de demonstraties voor het Europees Parlement waar op dat moment de landbouwministers in vergadering bijeen waren. Protesterende boeren hadden een 'strokanon' in stelling gebracht om de politie te bestoken. Met hun actie wilden de boeren uit verschillende Europese landen duidelijk maken het niet eens te zijn met het huidige Europese landbouwbeleid.

  Foto: Reuters
 • Brussel - Demonstranten tegen het landbouwbeleid bij het Europese Parlement gebruikten niet alleen hooi om de politie te bekogelen. Toen de stemming wat grimmiger werd, vlogen er ook klinkers door de lucht.

  Brussel - Demonstranten tegen het landbouwbeleid bij het Europese Parlement gebruikten niet alleen hooi om de politie te bekogelen. Toen de stemming wat grimmiger werd, vlogen er ook klinkers door de lucht.

  Foto: Reuters
 • Brussel – Niet alles in Brussel was even grimmig tijdens de protesten. Voor het Europese Parlement werd – als ludieke actie - tijdens de vergadering van de Europese landbouwministers een kunststofkoe omhoog gehezen. Het aan een hoogwerker hangende dier, met een de Europese vlag op het lijf, had (hoe symbolisch) de kop in een strop en draagt het opschrift 'The fair milk'.

  Brussel – Niet alles in Brussel was even grimmig tijdens de protesten. Voor het Europese Parlement werd – als ludieke actie - tijdens de vergadering van de Europese landbouwministers een kunststofkoe omhoog gehezen. Het aan een hoogwerker hangende dier, met een de Europese vlag op het lijf, had (hoe symbolisch) de kop in een strop en draagt het opschrift 'The fair milk'.

  Foto: ANP
 • Bemmel - De pompoenoogst bij biologisch akkerbouwer André Jurrius is vorige week begonnen. Studenten van Wageningen UR helpen bij de oogst. De pompoenoogst is zo populair onder studenten dat Jurrius uit een groot aantal personen kan kiezen. De akkerbouwer heeft 8 hectare pompoenen die allemaal met de hand moeten worden geoogst. Per hectare oogst Jurrius ongeveer 15 ton. Het aantal hectares groeit ieder jaar omdat de pompoen steeds populairder wordt.

  Bemmel - De pompoenoogst bij biologisch akkerbouwer André Jurrius is vorige week begonnen. Studenten van Wageningen UR helpen bij de oogst. De pompoenoogst is zo populair onder studenten dat Jurrius uit een groot aantal personen kan kiezen. De akkerbouwer heeft 8 hectare pompoenen die allemaal met de hand moeten worden geoogst. Per hectare oogst Jurrius ongeveer 15 ton. Het aantal hectares groeit ieder jaar omdat de pompoen steeds populairder wordt.

  Foto: ANP
 • Workum – Woensdag bracht koningin Máxima een werkbezoek aan een van de kaasproductielocaties van FrieslandCampina, nadat ze eerst de melkveehouderij van de familie Stokman in Koudum had bezocht. Op de productielocatie in Workum wordt dagelijks 3 miljoen kilo melk van coöperatieleden verwerkt.

  Workum – Woensdag bracht koningin Máxima een werkbezoek aan een van de kaasproductielocaties van FrieslandCampina, nadat ze eerst de melkveehouderij van de familie Stokman in Koudum had bezocht. Op de productielocatie in Workum wordt dagelijks 3 miljoen kilo melk van coöperatieleden verwerkt.

  Foto: ANP
 • Santiago de Compostela - Ook de dagen na de bijeenkomst van de landbouwministers in Brussel gingen de protesten van boeren gewoon door. Donderdag marcheerden boeren en hun sympathisanten door de straten van het Spaanse Santiago de Compostela. Een enkeling had een koe meegenomen om het protest kracht bij te zetten.

  Santiago de Compostela - Ook de dagen na de bijeenkomst van de landbouwministers in Brussel gingen de protesten van boeren gewoon door. Donderdag marcheerden boeren en hun sympathisanten door de straten van het Spaanse Santiago de Compostela. Een enkeling had een koe meegenomen om het protest kracht bij te zetten.

  Foto: ANP
 • Santiago de Compostela - De eensgezindheid in Europa is onder de boeren niet enorm groot. Tijdens een demonstratie tegen het Europese landbouwbeleid in Spanje werden Franse en Duitse vlaggen verbrand.

  Santiago de Compostela - De eensgezindheid in Europa is onder de boeren niet enorm groot. Tijdens een demonstratie tegen het Europese landbouwbeleid in Spanje werden Franse en Duitse vlaggen verbrand.

  Foto: ANP
 • Udaipur - Een Indiase vrouw sprenkelt yoghurt op de kop van een koe tijdens het jaarlijkse feest ter ere van de koe. Het doel van dit ritueel is om levensgeluk af te dwingen voor jongetjes. De koe wordt hiervoor gebruikt omdat het voor Hindoes een heilig dier is. Het slachten van een koe is in verschillende delen van India dan ook verboden.

  Udaipur - Een Indiase vrouw sprenkelt yoghurt op de kop van een koe tijdens het jaarlijkse feest ter ere van de koe. Het doel van dit ritueel is om levensgeluk af te dwingen voor jongetjes. De koe wordt hiervoor gebruikt omdat het voor Hindoes een heilig dier is. Het slachten van een koe is in verschillende delen van India dan ook verboden.

  Foto: ANP
 • Oberstaufen – Deze week werd de traditionele 'Almabtrieb' gehouden in het Beierse dorp Oberstaufen, ongeveer 180 kilometer ten zuiden van München. Ieder jaar aan het eind van de zomer drijven de boeren hun koeienkuddes vanuit de bergen de vallei in naar lager gelegen weilanden.

  Oberstaufen – Deze week werd de traditionele 'Almabtrieb' gehouden in het Beierse dorp Oberstaufen, ongeveer 180 kilometer ten zuiden van München. Ieder jaar aan het eind van de zomer drijven de boeren hun koeienkuddes vanuit de bergen de vallei in naar lager gelegen weilanden.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.