Home

Foto & video 2425 x bekeken 3 reacties

Landbouwnieuws in beeld: week 7

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Liangshan - Hoe modern China tegenwoordig ook is, het blijft een exotisch land. Deze geslachte varkens liggen opgebaard ter ere van een nieuwjaarsfestival in de provincie Sichuan. Het Chinese nieuwe jaar begint op 19 februari. Het nieuwe jaar is het jaar van de ram. Deze varkens zijn gedoneerd door de regionale overheid als bijdrage aan de festiviteiten.

  Liangshan - Hoe modern China tegenwoordig ook is, het blijft een exotisch land. Deze geslachte varkens liggen opgebaard ter ere van een nieuwjaarsfestival in de provincie Sichuan. Het Chinese nieuwe jaar begint op 19 februari. Het nieuwe jaar is het jaar van de ram. Deze varkens zijn gedoneerd door de regionale overheid als bijdrage aan de festiviteiten.

  Foto: Reuters
 • Zdany - Honderden Poolse boeren verzamelden zich 11 februari in het Oost-Poolse dorp Zdany, tussen Warschau en de grens met Wit-Rusland. Ze gingen op weg naar Warschau om daar te protesteren tegen lage inkomens in de varkens- en rundveesector en andere sectoren van de land- en tuinbouw.

  Zdany - Honderden Poolse boeren verzamelden zich 11 februari in het Oost-Poolse dorp Zdany, tussen Warschau en de grens met Wit-Rusland. Ze gingen op weg naar Warschau om daar te protesteren tegen lage inkomens in de varkens- en rundveesector en andere sectoren van de land- en tuinbouw.

  Foto: ANP
 • Zdany - De Poolse boeren willen compensatie voor de schade die onder meer het gevolg is van de handelsboycot door Rusland. Ook willen ze compensatie voor schade die wilde zwijnen aan hun gewas toebrengen. Polen wordt bovendien getroffen door meerdere gevallen van Afrikaanse varkenspest die wordt toegeschreven aan wilde zwijnen die de ziekte verspreiden.

  Zdany - De Poolse boeren willen compensatie voor de schade die onder meer het gevolg is van de handelsboycot door Rusland. Ook willen ze compensatie voor schade die wilde zwijnen aan hun gewas toebrengen. Polen wordt bovendien getroffen door meerdere gevallen van Afrikaanse varkenspest die wordt toegeschreven aan wilde zwijnen die de ziekte verspreiden.

  Foto: ANP
 • Bazas - Veel volk en indrukwekkende runderen op een traditioneel festival in Bazas, Zuidwest-Frankrijk. De Bazadaise-ossen werden al in de Middeleeuwen genoemd. Het Bazadaise-stamboek is opgericht in 1895. Het ras werd oorspronkelijk gebruikt als werkvee, voor de ossenwagen en –ploeg. Tegenwoordig is het vooral een vleesveeras.

  Bazas - Veel volk en indrukwekkende runderen op een traditioneel festival in Bazas, Zuidwest-Frankrijk. De Bazadaise-ossen werden al in de Middeleeuwen genoemd. Het Bazadaise-stamboek is opgericht in 1895. Het ras werd oorspronkelijk gebruikt als werkvee, voor de ossenwagen en –ploeg. Tegenwoordig is het vooral een vleesveeras.

  Foto: ANP
 • Tulare - Bezoekers lopen rond op de eerste dag van de World Ag Expo in het Amerikaanse Tulare, Californië. De beurs herbergt zo’n 1.500 standhouders en trekt circa 100.000 bezoekers uit zeventig landen. Watermanagement is een thema op de beurs. Cailfornië is voor het vierde jaar achtereen getroffen door droogte. Dit leidt tot problemen in de agrarische sector en politieke aandacht voor ‘waterkwesties’.

  Tulare - Bezoekers lopen rond op de eerste dag van de World Ag Expo in het Amerikaanse Tulare, Californië. De beurs herbergt zo’n 1.500 standhouders en trekt circa 100.000 bezoekers uit zeventig landen. Watermanagement is een thema op de beurs. Cailfornië is voor het vierde jaar achtereen getroffen door droogte. Dit leidt tot problemen in de agrarische sector en politieke aandacht voor ‘waterkwesties’.

  Foto: ANP
 • Rennes - Franse boeren hadden een opmerkelijke actie, afgelopen weekend. In Rennes werden biggen losgelaten in een supermarkt. Voor het mooie plaatje en wie weet het dierenwelzijn was in de looppaden eerst een flinke laag stro neergelegd. De boeren protesteren tegen de lage varkensprijzen.

  Rennes - Franse boeren hadden een opmerkelijke actie, afgelopen weekend. In Rennes werden biggen losgelaten in een supermarkt. Voor het mooie plaatje en wie weet het dierenwelzijn was in de looppaden eerst een flinke laag stro neergelegd. De boeren protesteren tegen de lage varkensprijzen.

  Foto: ANP
 • Mazar-I-Sharif - Ossen voor de ploeg is nog een veelvoorkomend plaatje in Afghanistan. De economie is flink gegroeid sinds de Taliban de baas waren, maar het is nog altijd een straatarm land dat zwaar leunt op internationale hulp.

  Mazar-I-Sharif - Ossen voor de ploeg is nog een veelvoorkomend plaatje in Afghanistan. De economie is flink gegroeid sinds de Taliban de baas waren, maar het is nog altijd een straatarm land dat zwaar leunt op internationale hulp.

  Foto: ANP
 • Zelhem - Ongeval in de buurt van Zelhem, afgelopen woensdag. Een jongen op de fiets is door nog onbekende oorzaak onder de trekker gekomen. Hij is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De fiets ligt hier verkreukeld langs de weg. De (on)veiligheid van landbouwverkeer is al jaren een bron van zorg op plattelandswegen.

  Zelhem - Ongeval in de buurt van Zelhem, afgelopen woensdag. Een jongen op de fiets is door nog onbekende oorzaak onder de trekker gekomen. Hij is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De fiets ligt hier verkreukeld langs de weg. De (on)veiligheid van landbouwverkeer is al jaren een bron van zorg op plattelandswegen.

  Foto: ANP
 • Arnhem - Jagers doen donderdag goede zaken rond de Rijkerswoerdse Plassen bij Arnhem. Boeren in de omgeving van het recreatiegebied hebben veel last van de overwinterende ganzen. Jagers mogen daarom met speciale provinciale ontheffingen ganzen ook tijdens de winterrust rond de Rijkerswoerdse Plassen bejagen om schade zoveel mogelijk te beperken. De ganzen zorgen bovendien voor ernstige vervuiling van het populaire recreatiegebied met ligweiden voor zwemmers en zonaanbidders. Naast afschot worden er in het voorjaar ook eieren geprikt.

  Arnhem - Jagers doen donderdag goede zaken rond de Rijkerswoerdse Plassen bij Arnhem. Boeren in de omgeving van het recreatiegebied hebben veel last van de overwinterende ganzen. Jagers mogen daarom met speciale provinciale ontheffingen ganzen ook tijdens de winterrust rond de Rijkerswoerdse Plassen bejagen om schade zoveel mogelijk te beperken. De ganzen zorgen bovendien voor ernstige vervuiling van het populaire recreatiegebied met ligweiden voor zwemmers en zonaanbidders. Naast afschot worden er in het voorjaar ook eieren geprikt.

  Foto: VidiPhoto

Laatste reacties

 • husky

  Kijk, de ganzen vervuilen de recreatie, dan mag het wel bejaagd worden

 • husky

  Kijk, de ganzen vervuilen de recreatie, dan mag het wel bejaagd worden

 • agro1

  meer werkgelegenheid (direct en zeker ook afgeleid) in toerisme, dan in agro, duidelijk toch????

Of registreer je om te kunnen reageren.