Redactieblog

5 reacties

'En de consument, hij at meer vlees'

Tranen bij Wakker Dier. De stichting liet Wageningen Economic Research (WER) onderzoek doen naar het verbruik van vlees.

Wakker Dier verwachtte dat die weer gedaald was. Wat bleek? Het vleesverbruik was vorig jaar gestegen tot 77,2 kilo per inwoner van Nederland.

Wat zal de teleurstelling groot zijn. Wakker Dier doet anders niks dan het gebruik van vlees in een kwaad daglicht stellen. Daar gebruikt ze alle mogelijke middelen voor. Geholpen door de Partij voor de Dieren en andere linkse actievoerders.

Wakker Dier smijt met persberichten

Toegegeven, Wakker Dier doet dat meesterlijk. Ze heeft BN'ers als ambassadeurs. Ze smijt met persberichten tegen vlees eten, die graag door de linkse pers worden opgenomen. Ze weet met grote regelmaat op de televisie te verschijnen. Ook daar valt haar boodschap in goede aarde. Immers, op de televisie overheerst ook het linkse geluid. Niks mis mee, alleen krijgen daardoor partijen als Wilders en Forum voor Democratie wel veel meer aanhangers. Zo floreren links en rechts en hebben de middenpartijen het moeilijk.

Stijging vleesverbruik klap voor Wakker Dier

Terug naar Wakker Dier. Die snapt het niet. ”De stijging staat haaks op de foodtrends van de laatste jaren", zegt Wakker Dier zwaar teleurgesteld in het Algemeen Dagblad. "Vegetarisch, vegan en vleesminderen won terrein. Het gebruik van vleesvervangers neemt hand over hand toe. En dan deze stijging”. In gedachten zie ik Wakker Dier-medewerkers beduimeld zitten achter hun kleurloze gehacktbal, die plotseling toch wel een beetje naar leer smaakt.

De stijging is een klap in het gezicht van Wakker Dier. Tegelijk een teken dat de consument zelf kiest wat hij wil eten. En een compliment voor de boer. Met veel minder publiciteit wordt vlees graag gegeten.

Overgrote deel van de consumenten waardeert boer en laat dat blijken door vlees te eten

Gestegen vleesverbruik opsteker voor boer

Dat is extra plezierig omdat de boer het gevoel heeft dat hij in het verdomhoekje van de maatschappij zit. Hij kan geen krant openslaan, of er staat weer negatieve berichtgeving in. Of een programma op de televisie, zoals Radar, Zembla of de Keuringsdienst voor Waarde heeft weer een zogenaamde misstand opgespoord. Kritiekloos, want ze oordelen eenzijdig en zelden met kennis van zaken.

Wat een opsteker voor de boer. Het overgrote deel van de consumenten waardeert hem wel en laat dat blijken door lekker vlees te eten.

Laatste reacties

 • wilcovanlaar1

  Was vorige week in de supermarkt. Staat midden in de winkel een bak met etenswaren wat tegen de houdbaarheidsdatum aanzit. Voor 50% korting! wat bleek alles vegetarisch ! Hier in het midden van het land vinden ze het blijkbaar niet zo lekker ?

 • veldzicht

  Het vlees verbruik was in 2018 inderdaad iets gestegen,of dat in 2019 weer stijgt betwijfel ik toch na alle rampscenario,s over de opwarming van de aarde waarbij de vleesproductie toch wel als grootste boosdoener wordt aangemerkt,eerst was het CO2 en nu beginnen ze weer over stikstof en bosbranden in tropische landen waarbij natuurlijk ook nu weer vleesproductie de hoofdschuldige is.Zelfs mijn eigen Zus vertelde dat ze wat minder vlees was gaan eten maar die heb ik nog aan haar verstand weten te peuteren dat dat onzin is.

 • Alco

  Zoals de linkse zijde shopt in cijfers, kunnen ook deze cijfers gemanipuleerd zijn.

 • pinkeltje

  Begreep dat het onder andere gaat om de vraag of restaurant wel of niet worden meegerekend, of het om vlees gaat of om karkassen. Kortom, zoals bij veel cijfers die uit een rapport worden geplukt om een standpunt te ondersteunen, moet je weten hoe cijfers tot stand zijn gekomen en waar ze precies op zijn gebaseerd. En dan wordt het opeens allemaal een beetje ingewikkeld en haken de meeste mensen af. Wat dat betreft weten we minder dan we denken te weten. Zoals ik ook nog steeds niet geloof dat de Europese Commissie al in februari weet hoeveel tarwe we in Europa gaan oogsten. Leuk voorbeeldje: youtu.be/jTT4v-whiQE

 • Maas1

  De C02 en andere uitstoot uit de veehouderij the green house gas is cirulair,een kringloop. Dit in tegenstelling tot de C02 uitstoot uit fossielen brandstoffen deze stapelen in de atmosfeer.
  Dat deze op een hoop geveegd worden is niet slim,wellicht de volgende opmaat en drama als het stikstof.
  Dieren moeten van de klimaat agenda ook de uitstoot van mensen is circulair en deze zijn ook niet benoemd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.