Redactieblog

15 reacties

‘Actievoerders varkens hebben gewonnen’

Tenenkrommend, de actie van de internationale groep nietsnutten, zoals wij ze noemen.

Eerst hielden ze een actiebijeenkomst in Amsterdam, maar daarna bezetten ze de varkensboerderij in Boxtel. Die actie is geslaagd, zeggen de actievoerders.

Daarom zaten ze ook zo arrogant en zelfvoldaan bij Pauw aan tafel, vorige week. Wat een contrast met 2 varkenshouders, die getergd tegenover hen zaten. Twee werelden. Onze wereld van redelijke boeren, die elke dag zorgen dat er eten op tafel komt. Dat is afkomstig van dieren, die onder de beste omstandigheden ter wereld worden gehouden. We doen vaak meer dan we wettelijk verplicht zijn. Omdat we voeling met de dieren en de maatschappij hebben.

Biggensterfte

Dat hebben de actievoerders niet. Die zaten verwaand in de stoelen bij Pauw. Wauwelden wat over de zieke biggetjes die ze hadden gezien en waarvan ze filmpjes hebben gemaakt. Die werden braaf door Pauw getoond. Hij wreef ook nog zout in de wonden van de varkenshouders met zijn opmerking dat 13% van de biggen sterft. Een juist cijfer, maar dat het vuur tussen de 2 partijen aanwakkerde en de varkenshouders in de hoek duwde.

We leveren omdat er veel vraag is.

Die weerden zich overigens kranig en kwamen met echte argumenten. Vanuit hun boerenhart probeerden ze begrip voor de producten van hun bedrijf te krijgen, waar 95% van de bevolking graag gebruik van maakt. “We leveren omdat er veel vraag is”, zei een van de varkenshouders terecht.

Partij voor de Dieren

Een minachtende glimlach van de actievoerder Jonathan Loogman, afkomstig uit het Friese Hardegarijp, was het gevolg. Geen enkel begrip, over en weer. De actievoerders kregen veel over zich heen, vorige week. De veroordeling was breed en sterk. Zelfs de Partij voor de Dieren veroordeelde de actie, evenals dierenbeschermingsclubs.

Sociale media

Maar er waren ook veel medestanders. Vooral op sociale media. Enkele voorbeelden: ‘Het zijn helden’, ‘Zielig, die hardwerkende boeren, die al jaren ons land terroriseren’, ‘Goed dat de grootste vervuilers worden aangepakt’, ‘Respect voor moedige actievoerders’, ‘Ze hebben een punt. Arme beesten, die zonder respect en fatsoen behandeld worden tot de dood volgt’ en ‘Stop deze voortdurende mishandeling’. Dit is slechts een kleine greep.

Ze worden dus gesteund, de actievoerders. Het deert hun niet dat ze hele boerengezinnen angstig maken. Dat kinderen niet meer kunnen slapen. Ze hebben maar een doel: boeren, die vee houden, laten verdwijnen. Akkerbouwers mogen blijven. Ze denken dat ze daarmee de wereld kunnen voeden.

Zou het toeval zijn dat ze dit bedrijf bezetten? Kom nou.

Varkensbaron van Brabant

Even nog hun opmerking dat ze een willekeurig bedrijf hadden uitgekozen. Ik geloof er niks van. Ze wisten heel goed dat dit een van de bedrijven was van de familie van Sleuwen. Vader Chris wordt wel de varkensbaron van Brabant genoemd. En het zou toeval zijn dat ze dit bedrijf bezetten? Kom nou.

Hoe dan ook, varkenshouders houden een kater over aan deze onverantwoorde bezetting. Verbazing dat ze de deur konden forceren en dat de politie in overleg ging met de criminele actievoerders. Pas na 10 uur en vele filmbeelden verder werden ze verwijderd. Niet te begrijpen en niet te pruimen.

En de actievoerders zijn tevreden. Hun doel was aandacht voor hun doelstelling om het vlees van het bord te laten verdwijnen. “Dat is bijzonder goed gelukt”, zei Loogman minzaam glimlachend.

Lees ook: Actie boeren tegen activisten in Overijssel

Laatste reacties

 • farmer135

  Initiatieven als farmers defence force lijken erop te wijzen dat actievoerders er de volgende keer minder genadig van af komen.

 • veldzicht

  Mooi verwoord door vergaderboer.Als veehouder sta je toch altijd bij het begin al met 1-0 achter als het gaat om die arme beestjes die eens naar de slacht gaan en die op geld beluste boeren.Bovendien hebben dierenactivisten meer tijd,geld en zijn vaak beter geschoold dus ook beter gebekt dan de meeste boeren.en de linkse pers die maakt het af.1 eenvoudige zin van de varkensboer vond ik wel mooi door dat hij zij, :je beweert dat nu wel maar jij hebt er geen verstand van en ik werk al mijn hele leven met varkens,dat maakt een hoop duidelijk.

 • farmerbn

  Als de varkensprijs nog wat stijgt en enkele jaren hoog blijft zijn het toch de varkenshouders die het laatst lachen. Mijn vader zei het al 40 jaar geleden tegen mij: Nooit bang zijn als er een grote groep tegenover je staat. Direct erop af en de voortse meteen een gigantische klap op zijn muil. De anderen gaan er dan als een speer vandoor.

 • Ook dankzij de politiek die er nu zit , een minister van justitie die zeer zwak optreed en de minister van landbouw die niks doet ivm de mogelijke overbrenging van de zeer besmettelijke varkenspest.Binnen een half uur had iedereen al afgevoerd kunnen worden.

 • Zuperboer

  De politiek is sluw en berekenend geworden. Even roepen dat je geschokt bent of de situatie weglachen en snel weer zieltjes winnen voor de volgende verkiezingsronde. t Is al vaak gezegd, t mot eerst oorlog worden met gebrek aan voedsel, pas dan als t overlevingsinstinct weer is ontwaakt ("heb ik water, heb ik voedsel") dan is de mens weer bij zinnen. Nu leven we in een roes van weelde en denken dat we niemand nodig hebben. t Voedsel komt immers toch wel uit de AH-, Jumbo-, Lidl- of Aldi-fabriek.

 • veldzicht

  @farmerbn..Ha Ha dat vind ik een goeie en je vader had nog gelijk ook.We laten ons vaak maar als makke lammetje allerlei onzin aanpraten en laten nauwelijks enig tegen geluid horen.

 • ptheunis501

  En waar is onze minister van landbouw?

 • ENDE902

  Actievoerders varkens hebben gewonnen.
  Ik ga er vanuit dat dit een kreet is van de actievoerders om de eigen aanhang te ondersteunen. De tijd zal leren hoeveel piketpalen er in het maatschappelijk debat zijn verzet, en hoeveel respect ze krijgen van de maatschappij. Ik acht het niet onmogelijk, dat enkele ngo's de wrange vruchten gaan plukken van dit kaliber terroristen zonder geweer.

 • Mbmb

  Farmernb geeft goede raad: niet duiken maar dapper zijn en erop af. lafbekken durven altijd wel in een grote groep maar de eerste klap is een daalder waard. Verder vond ik die Jonathan enorm triest met zijn smadelijke lachje. Wat denkt die kleuter wel. Mijn handen jeuken om hem eens een stamp voor zijn arrogante harses te verkopen. Heeft hij al eens dag en nacht moeten werken voor zijn eten? Wij wel en ook voor het eten van de rest van de bevolking. Ook weer zo jammer dat dit uitschot van de maatschappij nog een podium krijgt bij Pauw. De boeren deden het goed maar Pauw lacht in zijn vuistje.

 • eja

  per postcode gebied een groepsapp maken en dan bij dreiging snel eigenhandig ingrijpen .

 • kalvermelk

  Vergaderboer noemt de veroordeling "breed en sterk" dat zelfs de Partij van de Dieren en Wakker Dier de actie veroordeelden. Dit is niet meer dan een listige manoevre omdat de publieke opinie zich tegen de actievoerders keerde. Dit is niets anders een poltiek spelletje en heeft niets met hun mening te maken. In het verleden hebben ze dergelijke acties volop gesteund of zelfs uitgevoerd.
  Dat de twee varkenshouders bij Pauw niet (voldoende) konden scoren komt door de suggestieve benadering van de media, de varkenhouders moeten de hele waarheid vertellen terwijl actievoerders met halve waarheden en hele leugens wegkomen. Met dergelijke clubs kom je nooit verder, ook al kunnen ze soms mooi praten. Onthoud dit goed, dit geldt ook de RFC en de Rabobank.

 • Noordam2

  De volgende keer bij een aantal van die terroristen de knieën verbrijzelen met een knuppel , zullen ze de rest van hun leven iedere dag worden geconfronteerd met hun daden! Als ik kan helpen? Graag!

 • ghsmale

  motorclubs worden verboden ,
  deze georganiseerde misdaad (natuurfreaks) wordt getolereerd
  valt nog veel te verbeteren in dit land

 • Koeienboer

  Inderdaad mensen, geen politie meer bellen, maar app groep activeren. Korte metten maken met deze onzin.

 • koestal

  Een volgende keer er met 500 boeren en trekkers er op af.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.