Boerenblog

6 reacties

’Dierenactivisten wanen zich boven de wet’

Een dialoog aangaan met extremisten heeft geen zin.

In artikel 138 van het Wetboek van Strafrecht (WvS) staat beschreven dat huisvredebreuk een misdrijf is. Onder huisvredebreuk wordt verstaan: “Hij die een woning, besloten lokaal of erf, dat bij een ander in gebruik, wederrechtelijk binnendringt of weigert te verlaten.” Aan dit misdrijf is een maximum straf gekoppeld en aan de crimineel kan een geldboete worden opgelegd.

Motie

Toch dienden Jaco Geurts en Helma Lodders een motie in met de tekst “… het illegaal betreden van het erf van boeren mag niet en daar moet keihard tegen worden opgestreden”. PvdD, SP en Groen Links stemden tegen en minachten daarmee het Nederlandse strafrecht. Het zou überhaupt niet nodig moeten zijn om een dergelijke motie in te dienen omdat het WvS al sinds de 19e eeuw bestaat.

Al jarenlang infiltreren mensen met hun extreme overtuiging over wat dieren nodig hebben ons parlement, onze publieke omroep, onze organisaties die de regering adviseren et cetera. Vanuit hun volle overtuiging zetten deze mensen zich fulltime in voor hun idealen. Zij hebben een lange termijn doelstelling die gericht is op het redden van dieren in Nederland en hebben daar alles voor over.

Ouwehand stelt zich boven de wet door huisvredebreuk goed te keuren

Kippenvangploegen

Eenieder die dit krachtige en slagvaardige zeer wijd vertakte netwerk weigert te doorzien, zal de kracht van dit pact onderschatten. Esther Ouwehand (PvdD) vertelde in Nieuwsuur dat activisten zich aanmelden voor kippenvangploegen. Zij benoemde dit werk als het in kratten proppen van kippen. Ik stel me zo voor dat dit verschrikkelijk moet zijn voor veganisten met hun overtuiging over wat kippen voelen. Toch hebben zij dit ervoor over. Het doel heiligt blijkbaar de middelen.

Ook stelde Ouwehand dat het recht op informatievoorziening belangrijker is dan de inbreuk op de privacy en het gevoel van onveiligheid bij boeren. Ze stelt zich daarmee wederom boven de wet door het misdrijf huisvredebreuk goed te keuren.

Jaco Geurts nodigde Ouwehand in het interview uit voor bezoekjes aan boeren. Eerder wilde hij al met haar uit eten. Beide handreikingen waren voor haar een inkoppertje om op een kleinerende toon duidelijk te maken dat zij daar helemaal geen zin in heeft.

Aangifte doen

Ik ben van mening dat een dialoog aangaan met extremisten geen zin heeft. Misdadigers moeten worden gestraft, punt uit. Daarom moeten alle boeren die worden bedreigd of waar wordt ingebroken altijd aangifte doen. Daarmee wordt de grootte van het probleem duidelijk en kan rechtsvervolging worden ingezet. De aangifte en het stalken van politie en justitie om tot vervolging over te gaan, neemt veel tijd in beslag. Als collega’s deze boeren een handje helpen, zal het gevoel van saamhorigheid worden versterkt. Uiteindelijk zal het recht zegevieren.

Alleen als we dit onderwerp op deze manier gaan bekijken, zal er op de lange termijn iets veranderen aan dit groeiende gezwel in onze mooie Nederlandse agrarische sector en onze samenleving. Wederom is Samen Sterk de sleutel.

Lees ook: GroenLinks wil aanpak gewelddadige dierenactivisten

Laatste reacties

 • Noordam2

  ik roep een aantal jongens en meisjes op uit onze sector die handig zijn met de computer om een lijst te maken met namen en adressen van de leden van activistische clubs die mijn collega's met een levenslang trauma opzadelen door op hun terrein inbreken en vernielingen aanbrengen. het gaat niet alleen om de daders maar alle vooraanstaande leden van die clubs.
  houd hun terroristische gedrag niet op kunnen we altijd dreigen met tegenacties

 • farmerbn

  Eens loopt zo'n inbraak fout af en hebben we een geblesseerde of dode. Hopelijk niet bij de boer maar die moet dan wel een goed verhaal hebben anders gaat hij de bak in. Denk dus na welk verhaal een goed verhaal is. Ik roep LTO, interpolis enz op om met een advocaat een goed verhaal te bedenken en die boer dan bij te staan. Boer zegt na het gebeurde niks tegen de politie en vraagt eerst om die advocaat.

 • ????

  netjes verwoord Anita we moeten inderdaad de namen gaan openbaar maken van deze schoften die deze veehouders voorgoed een ernstig trauma aandoen Ook de journastiek kan hier een bijdrage indoen . Deze weten vaak wel welke namen er schuilen achter deze criminele organisaties deze moeten verplicht meehelpen om de namen openbaar te maken Aan de schandpaal met deze NSB ers !!!!!

 • WGeverink

  Een kennis betrapte een dief bij het stelen van brandstof. Om een lang verhaal kort te maken kreeg de dief zo'n gigantisch pak slaag dat hij het zijn hele leven niet meer zal vergeten. De politie verscheen een aantal dagen later bij de boer aan de deur samen met de dief. Ze vroegen mijn kennis of hij deze persoon herkende. Nog nooit van mijn leven gezien officer, antwoorde deze en toen droop het gezelschap weer af.

 • Alco

  In Brazilië hebben de boeren een hek om hun bedrijf. Wie zich ongevraagd binnen deze hekken begeeft en de poorten gesloten zijn. Dan zijn ze vogelvrij………..
  Kraait de politie er niet naar.

 • januutgrunn

  Moeten we niet eens naar onszelf kijken? Snelwegen blokkeren mag ook niet...

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.