Redactieblog

13 reacties

‘Vaarwel Marianne Thieme en tot ziens’

Eerlijk is eerlijk, vaarwel zeg ik met groot genoegen en tot ziens met tegenzin. Ik ben er namelijk van overtuigd dat Thieme buiten de Kamer nog veel lastiger kan zijn dan er binnen. Ze komt dus dubbel terug.

In de Kamer via haar opvolgers, die in een opgemaakt bed komen en mogelijk nog fanatieker zijn. Buiten de Kamer, ja internationaal, omdat ze haar politieke loopbaan heeft benut om internationaal overal Partijen voor de Dieren op te richten. Dat deed ze op kosten van de belastingbetaler, want in de Tweede Kamer was ze alleen op hoogtijdagen te vinden. Gekleed in de meest opvallende activistische protestjurken tegen de bio-industrie. Verder benutte ze haar tijd en geld om in het buitenland te schitteren. Je kunt er dan ook niet omheen haar een capabele vrouw te noemen, hoe oneens je het ook met haar bent. Dat bleek ook uit de reacties uit de Tweede Kamer. Vriend en vijand prezen haar de hemel in.

Lees verder onder de foto.

Marianne Thieme in de Ridderzaal op Prinsjesdag 2018. - Foto: ANP
Marianne Thieme in de Ridderzaal op Prinsjesdag 2018. - Foto: ANP

Met hoofd en hart veehouderij vermorzelen

Dat gebeurt ook op sociale media. Wel interessant om dat te lezen. De linkse lieden beschouwen haar als een soort afgod en huilen tranen met tuiten over haar vertrek. Op andere sociale media, waaronder die van reacties op de website van Boerderij, klinkt onverholen opluchting en blijdschap door. Net alsof alles anders zal worden voor de boer, nu Thieme weg is.

Ik hoef geen verantwoordelijkheid. Ik wil mijn doel bereiken

Vergeet het maar. Marianne heeft op vele harten van boerengezinnen getrapt, maar dat deert haar niet. Alles gaat gewoon door. Ze heeft de handen straks vrij om nog meer activist en boegbeeld te zijn van de vernietigingsmachine die de boeren met vee wil vermorzelen. Dat doet ze met volle inzet van hoofd en hart. Dat hart heeft ze trouwens weer eens verpand aan een nieuwe liefde, financieel geograaf Ewald Engelen. Met hem scheef ze in 2016 een boek over de huidige politiek en financiële keuzes. Het enig tastbare resultaat daarvan is dat ze daarna scheidde van Jaap Korteweg, de Vegetarische Slager. Ze ging direct verder met Engelen, die ze een ‘warm mens en een perfect match noemt omdat die dezelfde idealen heeft’. Dat vult elkaar dus mooi aan.

Zonder overleg vanaf de zijlijn je doel bereiken

Die match heeft ze in de afgelopen jaren niet opgebouwd met de boeren. Ze wordt compromisloos genoemd en dat wil ze ook. Kunnen we daar wat van leren? Ja. Je kunt kennelijk aan de zijlijn staan, niet aan overleg deelnemen en door je harde opstelling succes scoren. Andere partijen zien dat en nemen de standpunten over. Thieme koesterde dat: “Ik hoef geen verantwoordelijkheid. Ik wil mijn doel bereiken.” En dat is de afgelopen jaren aardig gelukt.

Ze heeft het zaadje geplant van de anti-veehouderijbeweging. Daar hebben we nog lang last van. Velen van ons zullen het door haar activiteiten niet overleven. Dat gevoel heerst bij de boeren. Daarom ook de massale demonstratie in Den Haag. Met dank aan Marianne.

Laatste reacties

 • Alco

  Een anorexia patiënt wil ook haar doel bereiken.

 • Kringloopboer

  Redactieblog staat er boven ik hoop dat er ook mensen zijn binnen de redactie die er iets anders over denken ik ben zelf boer toen ik 40 jaar geleden op de praktijkschool in Barneveld stage liep was er een proef met legbatterij systeem in de eerste rij zaten 3 kippen 2e 4 3e 5 4e 6 ect onze taak opdracht was s.morgens de dode kippen uit de hokken te halen en bij te houden hoeveel eieren uit welke batterij vervolgens en aan het einde van de stage berekenen wat het meeste geld opbracht dat was het moment dat ik afstand heb genomen van de intensieve veehouderij

 • farmerbn

  Eens met 17:56 maar dan moet je ook geen legbatterij-eieren uit Oekraine binnenhalen. Als Thieme dat voor elkaar krijgt, wordt ik even fan.

 • jan4072

  Ik kan niet in de toekomst kijken maar weet wel dat ze gedurende haar tijd met Jaap K een hoog huppelk.. gehalte had en hield. Maar de afgelopen 2 jaar is ze wel 10 jaar ouder geworden. Letterlijk en figuurlijk zal ze zich dood vechten voor haar geloof maar zelf denk ik dat haar kaarsje bijna is opgebrand. En wij hebben onze Yvonne. Als wij haar nu eens net zo hard en fanatiek steunen als dat de dierenfreeks achter Marianne staan.

 • Henk.visscher

  heb ook nog in de kippen gewerkt is ook mijn ding niet, maar tegenwoordig is het al veel beter

 • Kringloopboer

  Dat klopt en dat is beter ook

 • Noordam2

  ik heb het sowiezo niet op dat soort fanatieke type's die voor geen enkel redelijk argument vatbaar zijn maar als ik haar zo bezig zie, en hoor denk ik bij mijzelf ik neem nog even een stukje vlees extra, en ik ben niet de enige!

 • farmerbn

  Als over 30 jaar blijkt dat de gezondheid van die veganmeisjes slecht is, gaat iedereen weer gewoon doen. Hopelijk krijgt Thieme dan een dik proces aan haar broek.

 • Alco

  Het aloude spreekwoord doet nog steeds van zich spreken.
  " Holle vaten klinken het hardst ".

 • agratax(1)

  Voor Thieme is haar strijd voor de dieren niets anders dan een Gevolg of Uitwas van haar Geloof. Zij draagt haar ideeen over dieren uit als was het een geloof. Ik proef bij meer partijen ter linkerzijde een vorm van beleid dat doet denken aan een geloofsovertuiging, waarbij de voorman zich ook gedraagt als een Prediker oude stijl. M.a.w. discussie is niet mogelijk mijn woord is waarheid. Jammer zo maak je in de moderne wereld geen vrienden alleen maar volgers.

 • arink

  Jan 4072, ik denk dat Yvonne de boeren meer geld gekost heeft via For Farmers dan Thieme door haar salaris in de tweede kamer. Wat is overigens de definitie van een huppelkut?

 • veldzicht

  Ik hoop van hart die kop van Thieme nooit meer op de TV te zien.Ongeacht wie er voor in de plaats komt,wat ook wel niet veel soeps zal zijn.

 • Bolder01

  Het was beter geweest ,,dat Thieme de heeeeele club meegenomen had naar de verdoemenis.😁

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.