Redactieblog

33 reacties

‘Actievoeren tegen boeren op kosten van de staat’

Complimenten voor de Partij van de Dieren. Een van hun hoofddoelen is het bestrijden van de boeren. Die doen het volgens de PvdD nu helemaal fout. En weet u wie de acties betaalt? De overheid. Wij allemaal dus. Zoveel vernuft is een compliment waard.

Ze doen dat open en geraffineerd. Ze weten heel goed dat ze hun doelen niet in Den Haag kunnen waarmaken. Er is Europese wetgeving en ook zijn er over de gehele wereld handelsovereenkomsten. Dus denkt de PvdD groot. Hun aandacht verlegt zich van het Binnenhof naar andere landen.

En niet zonder succes. Wereldwijd zijn er nu in 19 landen Dierenpartijen. Met als grote aanjager Marianne Thieme. Ze vliegt overal heen, denkt dan niet aan CO2 uitstoot, houdt overal lezingen en wordt op handen gedragen door de steeds groeiende groep aanhangers van haar ideeën.
Lees verder onder Facebook-bericht

Kamerlidmaatschap is bijbaan geworden

Dan zijn we meteen bij de financiering van haar activiteiten. Dat gebeurt via een omweg door de staat. Marianne Thieme verschijnt zelden bij de debatten in de Tweede Kamer. EenVandaag heeft uitgezocht dat ze in 1 jaar 5 debatten heeft bijgewoond. De overige worden door de andere fractieleden van haar Partij gedaan. Daardoor heeft Marianne alle tijd om te reizen en in vele landen haar boodschap uit te dragen. Het Kamerlidmaatschap is een bijbaan geworden.

“We willen geen verantwoordelijkheid, maar agenderen en provoceren”, zegt de PvdD

Haar vergoeding gaat echter gewoon door. Ze reist dus op kosten van ons allemaal door de wereld om partijen op te richten, die actievoeren tegen de boeren.

Dat geven ze ook ruiterlijk toe. Ze zijn een actiepartij. “We willen geen verantwoordelijkheid, maar agenderen en provoceren”, zo zeggen ze. Daar is hun hele kader op ingesteld. Leden van de Eerste en Tweede Kamer en door de overheid betaalde medewerkers voor de fractie, samen zo’n 20 man. Allemaal ter ondersteuning van de principes en de uitdrager daarvan, Marianne Thieme.

Omwenteling landbouw bewerkstelligen

Maar dan zijn we er nog niet. Er is ook nog een wetenschappelijk bureau, eveneens betaald met overheidsgeld. Dat bureau doet het anders dan de bureaus van andere partijen. Die richten zich vooral op maatschappelijk brandende kwesties in eigen land.

Zo niet het wetenschappelijk bureau van de PvdD. Die ondersteunt de doelstelling van de partij, die vooral gericht is om een omwenteling in de landbouw te bewerkstelligen.

Ze maken documentaires, met Marianne Thieme vaak in de hoofdrol. Daar gaan ze mee de boer op en richten mede partijen op, die wereldwijd de boer het leven zuur maken.
Lees verder onder de Facebook-video

Geraffineerd, een ander woord heb ik er niet voor. We worden op gemeenschappelijke kosten, dus ook van de boeren zelf, bestreden.

Zoiets kan alleen in Nederland.

Laatste reacties

 • Marlenemclara

  Kunt u mij de link doorsturen naar het betreffende standpunt? Ik ben nl lid van de PvdD en nergens, nergens ben ik tegengekomen dat deze partij 'het bestrijden van boeren' als thema heeft. Integendeel, de partij staat voor een toekomstbestendige landbouw. Ik lees ondermeer (en dit komt wél voor in het partijprogramma): 'Bij veel boeren in Nl staat het water tot aan de lippen: elke week moeten vijf boerenbedrijven de deuren sluiten.' '(...) en (we de) boeren een eerlijke prijs betalen voor hun producten.' 'Nl zet zich internationaal in voor sterk kwekersrecht voor boeren en gewasveredelaars. Er wordt flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van biologisch weerbare plantenrassen en gewassen.' Bovendien heeft PvdD maatregelen voorgesteld om stalbranden te voorkomen. Tegengehouden door... CDA.

 • a van Gerwen

  @marlenemclara. pvdd staat voor een meer dan flinke reductie van dieren in Nederland en daarmee ook voor een flinke reductie van boeren. Duidelijk genoeg!.

 • Alco

  Klasse @Vergaderboer.
  Eindelijk eens een aanval.

 • Bennie Stevelink

  @Marlenemclara, het bestrijden van boeren gaat op een verkapte manier.
  Ten eerste spreken ze altijd over “diervriendelijke veehouderij” terwijl ze in werkelijkheid streven naar een vegetarische samenleving. Dit betekent dus in werkelijkheid de totale vernietiging van de veehouderij, ook de biologische!

  Wat de plantaardige sector betreft, wekt de PvdD samen met GroenLinks, SP, WakkerDier, Milieudefensie en nog wat van die organisaties de indruk dat voor duurzaamheids beperkingen in de landbouw heel gemakkelijk toe te passen oplossingen bestaan. Dit impliceert dat duurzaamheidsproblemen een gevolg zijn van onwil of incompetentie van de boer. De onwetende burger zal zich immers afvragen: “als het zo eenvoudig anders kan waarom doen die vervloekte rotboeren dat dan niet”? Het suggereren van eenvoudig toe te passen oplossingen is een voordurende aanval op de persoon van de boer.

  Daarnaast zie ik veel hypocrisie. De discussie over vegetarisme is namelijk dezelfde als over abortus. In beide gevallen gaat het om de vraag in hoeverre wij mogen beschikken over leven buiten ons eigen. Vegetariërs zitten vooral in de links-liberale hoek waar men tegelijk groot voorstander is van vrije abortus.

 • Zuperboer

  @Marlenemclara; Zoek op Google naar Zevendedagadventisten en kijk ook even bij Waco/David Goresh; Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. PvdD is onderdeel van een goed geoliede propoganda machine die op kosten van de overheid de landbouw wil vernietigen. Op zich heel knap en het werkt als een dolle in deze internettijd. Nergens inhoudelijk commentaar op geven en voortdurend blijven zuigen en doordrammen volgens een vast schema. Dat gaat geheid werken als de tegenpartij slechts met feiten kan komen. Thieme heeft de tijd. Zij heeft geen bedrijf dat 24/7 zorg en aandacht vraagt.

 • Bennie Stevelink

  @Marlenemclara, en dan nog het kleuterverhaal over de “eerlijke prijs”.
  Wat is een “eerlijke prijs”?
  Nergens wordt ook maar in de verste verte aangegeven hoe men dat wil realiseren. Het verhaal is van hetzelfde niveau als het verhaal van Sinterklaas die met zijn paard over de daken rijdt en Zwarte Piet die door de schoorsteen kruipt. Nergens wordt de kleuters uitgelegd hoe dat paard het voor elkaar krijgt om over daken te lopen zonder de dakpannen stuk te trappen. Nergens wordt de kleuters uitgelegd hoe Piet door een schoorsteenpijp kruipt van 15 cm doorsnee. Kleuters denken niet na over dit soort complicaties, ze geloven gewoon.
  Jullie dier- en milieuactivisten denken blijkbaar dat de hele samenleving uit kleuters bestaat?

 • Henk.visscher

  Partij van de dieren is een secte, als je in een secte zit kom je bijna niet meer van de dwaaldeen af, het is de secte tegen de boze buitenwereld

 • Dirk
  Bennie Steverlink heeft de "Parij tegen de boeren"marianne en Ester door , maar wat doen we er aan?, wat stellen we er tegenover ,Eline Vedder Monaster, is goed opweg, Ingrit Jansen van de nvv kan de meeste drogredenen van de partij tegen de boeren goed pareren, maar hoe krijgen zij evenveel spreekrecht binnen de grachtengordel en in Hilversum,Thieme komt niet bij" Pauw of Jinek" als Eline ook aanschuift ,dus het hypocriete dictatoriale clubje kent z,n zwakke plekken,

 • Colusdijk

  Tijd voor een hongerwinter

 • veldzicht

  Steen goed artikel van vergaderboer,ik heb nooit kunnen begrijpen dat dat mens altijd zo makkelijk weg komt met haar rare rot verhaaltjes,er moet toch wel iemand zijn die ze eens goed op d,r nummer kan zetten

 • de droogte moet nog een half jaar stand houden!!

 • landboer

  Eindelijk weer eens een klasse reactie van Bennie Stevelink!

 • moi !

  De landbouw is een opgejaagde sector . Laat de samenleving zorgen dat deze sector duurzamer wordt . En geef de boeren een kostendekkend prijs. En hou op met modder gooien.

 • agratax(1)

  De eerste stap die Democratisch Nederland moet zetten; Eisen van alle parlementariers dat ze 80 % van de vergaderingen aanwezig zijn en anders helaas voor hun bankrekening moeten opstappen. Het gekozen volksvertegenwoordiger zijn en dan een dubbele agenda hebben moet de goedwillende kamerleden zo snel mogelijk stop zetten. Dat Thieme haar ideaal na streeft is best, maar niet op kosten van de Nederlandse belasting betaler. Dit ter zijde laten we zo snel mogelijk stoppen met alle consumenten die de voedselzekerheid (ook voor de armen) op spel zetten van eten te voor zien. Doorgaans zijn de leden van deze partijen goed voorzien van geld en zullen ook ten tijde van schaarste geen gebrek lijden zoals de armen die nu al niet zonder voedselhulp kunnen overleven.

 • koestal

  Ook de postcodeloterij betaalt mee om boeren te bestrijden

 • veldzicht

  @moi, En wie gooit de meeste modder naar de boeren? het antwoord kan je uit bovenstaande reacties wel lezen. Nog even zeggen wie die kostendekkende prijs wil betalen.Die supers kijken wel even over de grens of ze het daar niet goedkoper krijgen.

 • Alco

  Eigenlijk kun je de PvdD vergelijken met Wilders die een Partij voor de asielzoekers opricht en dan roept: "Minder, Minder, Minder"

 • J@gertje

  En wat doen de branche organisaties hier tegen??? In mijn ogen veel te weinig.

 • sneek1

  Wat een negatieve stemmingmakerij vergaderboer. Koren op de molen voor de calimeros onder ons.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Mariëtte Peters

  Inderdaad hoog tijd dat er een drastische omwenteling komt naar biologische natuurinclusieve landbouw. Dat is een conclusie van wetenschappers wereldwijd. Partij voor de Dieren werkt met deze wetenschappelijke informatie die al bestond voordat de Partij voor de Dieren bestond. Een beetje sneu van de boeren om een partij die democratisch in de tweede en eerste kamer gekozen is op deze manier te proberen af te kraken. Maar ja, van de meeste boeren hoef je ook niet anders te verwachten. Halen alles aan om hun werkwijze maar niet te hoeven veranderen.

 • kleine boer

  mariette peters je hebt zeker vergeten te lezen dat de biologische boer nu al zijn voer op heeft en van gangbaar voer mag voeren..... dus hoe zie je het voor je als alles bio is.... of zie je bio als de Oostvaardersplassen gewoon niet bijvoeren....

 • Alco

  Mariette Peters.
  Een heel eenvoudige vraag.
  Hoe wil jij nutriënten die via de biologische consument in de wc pot belanden en door schoonmaak middelen en medicijn restanten onbruikbaar worden, weer aanvullen.
  Nu bedoel ik niet stikstof wat met vlinderbloemige gewassen uit de lucht getrokken kan worden, maar die andere 94 nutriënten .
  Verschuil je ook niet in biologische boeren die domweg hun grond uitmergelen door allerlei manieren de grond door te laten leveren, net als een atleet die door training meer kan.
  Maar net als deze atleet geen aanvullend dieet krijgt, zal ook het sprookje van biologisch een keer uitgespeeld zijn.

 • veldzicht

  Biologisch is alleen haalbaar omdat een klein percentage van de mensen er meer voor wil betalen,het overgrote deel kan of wil dat helemaal niet betalen.
  En wat de PvdD wil de boeren verplichten door allerlei sancties zo te werken en dan moet de consument een rechtvaardige prijs betalen!! nou vergeet het maar rustig als iedere boer zo werkt ,knijpen die supers die boeren zo ver uit dat ze net zo weinig krijgen als voorheen als gangbaar en zit je met je veel te dure product, en halen het wel even over de grens.
  Ik denk dat Thieme en consorten het ook wel weet en dat je helemaal geen prijsafspraken kan maken anders krijg je de NMA wel in je nek.Ik kan mij tenminste niet voorstellen dat ze zo stom zijn dat ze hun eigen praatjes geloven.

 • aardappelboer

  Mariette, als alles biologisch moet dan ga het zelf maar verbouwen, ik zit niet op dat zware werk te wachten, wil niet weer terug naar vroeger. Het is allemaal makkelijk gezegd maar ik en met mij vele anderen gaan dit niet doen, dan stoppen we ermee, en dan zie zelf maar waar je je voedsel vandaan haalt.

 • veldzicht

  P.S. Er is helemaal niks mis met gangbare landbouw,alleen willen de milieu- en linksepartijen alles wat ze maar denken wat mis is bij de boer in de schoenen schuiven zonder dat er geen enkel bewijs voor is.

 • De naam van de partij is heel slim gekozen. De meeste mensen die op hun stemmen zijn de mensen die op flatjes wonen en die het zielig vinden al dieren die volgens hun leed wordt aangedaan. Al hebben ze bijna geen inkomen een hond of kat of vissenkom hebben ze altijd wel in huis.
  Maar waar de partij voor de dieren echt voor staat hebben ze vaak geen benul van. Vraag mensen maar eens waarom ze op die partij stemmen. En als je dan uitlegt waarop ze eigenlijk stemmen kijken ze je verbaasd aan. Zij hebben het geld niet om zo te leven als de partij voor de dieren voorstaat en het is niet hun bedoeling om boeren om zeep te helpen.

 • Bennie Stevelink

  @Mariëtte Peters, natuurlijk is de PvdD democratisch gekozen. Maar democratisch gekozen zijn, of een meerderheid achter je hebben staan, zegt niets over het waarheidsgehalte van het standpunt. Het zegt ook niets over de mate van rechtvaardigheid. Als een meerderheid kiest voor een achtelijk of misdadig beleid is het nog steeds achtelijk of misdadig. Een meerderheid veranderd niets aan de kwaliteit van een beleid.

  In jouw reactie doe je precies dat waar ik in een eerdere reactie al op wees: de indruk wekken dat er heel gemakkelijk toepasbare oplossingen zijn voor duurzaamheidsproblemen in de landbouw en dat deze gemakkelijke oplossing niet toegepast worden omdat boeren onwillig zijn. Het is een aanval op de persoon van de boer.
  Als jij en andere dier- en milieuactivisten menen dat er werkelijk zulke gemakkelijke oplossingen zijn, huur dan een boerderij en doe het ons eens voor. Dan bekijken wij hoe jullie dat doen en doen wij dat voortaan ook zo.

 • farmerbn

  Precies bennie. Consumenten kunnen alles doen veranderen door alleen die producten te kopen die ze wensen. Wil je dat boeren veranderen dan koop je alleen die producten die je wenst en de andere niet. Het probleem is dat niet alle consumenten hetzefde koopgedrag hebben. Boeren hoeven dus niet te veranderen want zij verkopen hun waar aan die andere consumenten. Dus de ''sociaalwenselijke burgers " kijken naar de overheid of die overheid de wet niet in hun richting willen veranderen. En daar zijn ze nu dus mee bezig. Ze kunnen het spelletje via de consumenten niet winnen en gaan janken bij de overheid op hulp. Zielig.

 • heeeee

  Alco je weet zeker niet dat een biokoeienboer ze eigen mest verkoopt aan een bio akkerbouwer .en zelf reguliere mest aan mag voeren.klop ook niks van.

 • j.w.c aerts

  Kijk eens op Pim Fortuyn milieu. Heeft er een aantal interessante punten aangemerkt. Nu 15 jaar later is de dwaasheid nog veel verder toe geslagen.
  De realiteit voorbij met al die dwaze milieuregels.

 • koestal

  Is er in Spanje ook een partij voor dieren ? Kunnen ze kijken naar stieren gevechten of is dat een nationaal erfgoed geworden ?

 • Maas1

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.