Redactieblog

7450 x bekeken 2 reactieslaatste update:27 jun 2016

'De mooie vrouw van het PBL'

Mijn echtgenoot maakt soms diepe indruk op vrouwen. Zo ook op een ambtenaar van het Planbureau van de Leefomgeving.

Een planbureau klinkt niet interessant, maar er komt een bloedmooie vrouw het erf op rijden. Ze heeft ongeveer mijn leeftijd. Mijn echtgenoot is uitgekozen door haar, voor een diepte-interview over 'natuurlijk kapitaal'. Uren zaten ze buiten in het zonnetje aan de picknicktafel.

De natuur verkopen

Het Planbureau voor de Leefomgeving is 'het nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte'. Dus ik maakte mij niet meteen zorgen. Ondernemers worden geïnterviewd over hoe zij in hun bedrijf gebruik maken van 'natuurlijk kapitaal', zoals houtwallen, bodemvruchtbaarheid en kruiden in het gras.

Het ging er ook over hoe ondernemers producten die gemaakt zijn met 'natuurlijk kapitaal' dan op de markt brengen. Dus hoe wij de natuur verkopen eigenlijk. Nu maken wij boerenkaas, en dat is dus volgens het Planbureau van de Leefomgeving gemaakt met 'natuurlijk kapitaal'. Prima natuurlijk en haar vraag is of de overheid daar nog bij kan helpen...

Frauderen met Boerenkaas

Ik brak in met een tweede pot kruidenthee. Ja, zeker kan de overheid dat. Die boerenkaas is gemaakt van rauwe melk, zodat iedereen het natuurlijk kapitaal goed kan proeven. Daar valt natuurlijk makkelijk mee te frauderen: melk is altijd wit en kaas is altijd geel.

Nu heeft Boerenkaas gelukkig wettelijke bescherming op echtheid. Er is een schitterend Europees logo, een blauw met geel rondje. Dat is door heel Europa bekend.

Overheid handhaaft niet

Maar de Nederlandse overheid, het ministerie van EZ, waar het Planbureau voor de Leefomgeving rapporten voor schrijft, handhaaft helemaal niet. Weg natuurlijk kapitaal. De mooie vrouw van het Planbureau voor de Leefomgeving heeft het allemaal opgeschreven in haar rapport. Ik haalde de (rauwe!) chocola erbij die mijn echtgenoot en ik altijd samen op de bank eten als we het journaal kijken. Deze bevat het natuurlijk kapitaal uit Afrika, en die vond de mevrouw van het Planbureau van de leefomgeving ook heel lekker!

Laatste reacties

  • f.degroot1

    Vrijwel alle vrouwen zijn jaloers.

  • farmerbn

    Heb je geen foto van dat 'natuurlijke kapitaal' van de PBL?

Of registreer je om te kunnen reageren.