Home

Achtergrond

Webinar: Hoe krijg ik financiële ruimte tijdens coronacrisis?

Experts van Rabobank en Flynth geven je handvatten om financiële ruimte te krijgen of te behouden tijdens de coronacrisis in een webinar van Food & Agribusiness.

Regelingen voor uitstel van aflossingen en extra kredieten zijn volop in uitvoering en hard nodig. Dat blijkt wel uit het grote aantal aanvragen dat inmiddels is gedaan. Tal van mogelijkheden is er om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen, ook al is dat lang niet altijd afdoende. Wat als er nu nog geen acuut probleem is? Toch meedoen of alvast aanvragen? En wat kun je doen als je nog niet in aanmerking komt voor een steunregeling? Het zijn zaken en vragen die aan de orde komen tijdens het webinar ‘Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?’.

Het is het vierde webinar in een reeks die Food & Agribusiness organiseert gedurende de coronacrisis. Het webinar wordt gehouden op op donderdag 23 april 19.00 uur. Deze keer met medewerking van experts van Rabobank en Flynth Adviseurs.

Inzicht en kennis

Zorgen voor meer financiële ruimte begint vaak met inzicht in de eigen situatie en kennis van regelingen die er zijn. Het is in de eerste plaats belangrijk voor bedrijven die het nu al zwaar hebben omdat inkomsten wegvallen en kosten doorlopen. Ook voor ondernemers waar de liquiditeit nu nog voldoende is, is het belangrijk te weten waar ruimte te vinden is. Hoe langer de crisis duurt, hoe lastiger het in veel sectoren wordt om het hoofd boven water te houden.

Vooruitkijken

Vanuit hun eigen invalshoeken geven René Veldman en Bart Geertsema oplossingen en antwoorden op vragen over financiering en regelingen. Ze kijken daarnaast vooruit naar ontwikkelingen en aandachtspunten voor de langere termijn. Hoe de crisis zich ontwikkelt en de gevolgen per sector zijn onzeker, maar nadenken over de ontwikkelingen op markten is in ieder geval belangrijk om de eigen positie beter in te schatten.

Na-ijleffect

Rabobank heeft recent inschattingen gemaakt voor de omzetontwikkelingen in een groot aantal sectoren in de land- en tuinbouw en de agribusiness. Dat biedt hulp bij inschattingen voor ondernemers. Uit de analyse blijkt in ieder geval dat de effecten lang na zullen ijlen, bijvoorbeeld in de melkveehouderij. In andere sectoren vallen nu al de zwaarste klappen, zoals in de sierteelt en telers met grote voorraden fritesaardappelen.

Flynth pleitte eerder in april onder meer voor een fiscale crisisvoorziening. Via een dergelijke voorziening zou de belasting over het jaar 2019 gedrukt kunnen worden met de verwachte verliezen in 2020.

Aanmelden voor webinar

Aanmelden voor het webinar kan via de website van Food & Agribusiness. Bij de aanmelding kunnen (vooraf) vragen worden doorgegeven.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Gecombineerde opgave invullen in coronatijd
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.