Home

Achtergrond 6 reacties

RIVM geeft emissiedata van bedrijven vrij

Het RIVM gaat emissiedata van bedrijven vrijgeven en overhandigen aan de stichtingen Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim.

Het gaat om de emissiegegevens van honderden industriële bedrijven die tot nu toe niet openbaar waren. Dat melden beide stichtingen in een gezamenlijk persbericht. Over de vrijgave van de gegevens hebben zij op 13 december een kort geding aangespannen tegen het RIVM. Daaruit kwam voort dat het RIVM nog dit jaar moest beslissen of de data vrijgegeven worden.

Onderbouwing van stikstofbeleid

Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim zijn blij met het besluit van het RIVM. Volgens de stichtingen zijn tot nu toe de emissiegegevens van 750 industriële bedrijven openbaar van naar schatting 8.000 tot 10.000 bedrijven. De gegevens van de bedrijven worden gebruikt voor de onderbouwing van het stikstofbeleid, maar de stichtingen twijfelen er aan of de overheid naast de uitstoot van agrarische bedrijven ook andere bedrijven die stikstof uitstoten voldoende in beeld heeft. De gegevens moeten nu voor 7 januari 2020 worden opgeleverd.

Lees alles over het stikstofbeleid en het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in dit dossier.

Laatste reacties

 • Voor de volledigheid ,twee bedrijven weigeren inzage in hun gegevens op basis van privacy en geven deze ook niet ,welke twee is tot nu toe niet bekend.

 • farmerbn

  De kop van het artikel klopt niet. Het kopje eronder wel maar of het werkelijk opgeleverd wordt voor 7 januari is weer afwachten.

 • Zouden ze nu ook het WOB verzoek van Johan V inwilligen??
  Dan rekend Johan dat sommetje wel even na.

  Bonnetje Teeuwen, Opstelten.....RIVM.
  Vrgr René

 • farmerbn

  Het RIVM is als een vermeende vriend die geld bij je leent met de belofte om het bv in juni terug te betalen. In juli vraag je het een paar keer vriendelijk om de belofte in te willigen maar na een paar harde acties hoor je alleen dat hij je echt wel gaat terugbetalen maar dat het wat later wordt. Weer maanden later ben je het zat en ga je naar de rechter die hem verplicht om rap te betalen. Die vermeende vriend ,die geen vriend meer is, belooft steeds om je terug te betalen maar er komt niks.

 • m.en.mh.miedema

  Ze hebben in ieder geval even tijd gehad om het een en ander in hun meetresultaten "aan te passen".

 • ntimmer

  Misschien is het wel allemaal zwart gelakt in verband met de privacy.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.