Home

Achtergrond 37 reacties

LTO royeert boeren die regels overtreden

Boeren en tuinders die zich niet aan de regels houden, kunnen we niet tolereren. Dat zegt LTO-voorzitter Marc Calon tijdens de officiële aftrap van de nieuwe LTO-organisatie in Den Haag.

“Lid zijn van een organisatie schept ook verplichtingen. We gaan voor de blijvers. We kunnen het niet tolereren als boeren of tuinders zich niet aan de regels en wetten houden, of als ze er een rommeltje van maken. Het is niet leuk, maar we gaan het wel doen, liefst samen met ketenpartijen”, zegt Calon.

Calon zegt trots te zijn op de goede organisatiegraad van boeren. Ondanks de daling van het aantal boeren, blijft de organisatiegraad rond 74%. Per sector varieert het percentage van 50 tot 90. De LTO-voorzitter zegt blij te zijn met de mooie resultaten van de agrarische sector in Nederland. “Maar het moet ook ethisch en moreel oké zijn. Als het beeld over jouw sector niet goed is, heb je een probleem en kun je je producten niet verkopen.”

LTO: nieuwe structuur en nieuw kantoor

LTO gaat met een nieuwe structuur werken, waarbij voor landelijk en internationaal beleid niet vanuit de regio, maar vanuit LTO Nederland in Den Haag wordt gewerkt. Het nieuwe kantoor is gevestigd naast het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Schouten: elkaar de waarheid zeggen

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, sprak LTO bij de opening toe als ‘buurvrouw’. Ze hoopt op een goede samenwerking met LTO. “We moeten goed voor elkaar zorgen, maar ook elkaar de waarheid zeggen. Jullie zullen vast niet altijd content zijn met mij, en ik zal ook niet altijd content zijn met jullie”, aldus Schouten, verwijzend naar de recente onrust over mestfraude. Ze benadrukt dat alles in het belang is van de toekomst.

Laatste reacties

 • jeannettedekker1

  Grappig LTO naast LNV. Nu nog FC er naast. Korte looplijnen das handig.

 • xw

  Dan gaat dat zlto leden kosten

 • deB.


  Begin dan eerst maar eens met de lto bestuurders, die zich niet aan de regels houden meneertje calon....

  Wat een geouwehoer over de sector de laatste tijd bahbbahbah

 • .....

  Tjonge wat een rare kwast die Calon, laat hem eerst zelf maar eens wat presteren en niet alleen de politiek en de milieubeweging napraten

 • farmerbn

  Hopelijk heeft de voorzitter van zlto geen rare gehaltes gehad in zijn (drijf)mest. Ik ben het dus met xw eens.

 • koestal

  Daar zitten die boeren niet mee,alleen ze missen de kortingen op zorgverzekeraars en energierekeningen,dat is dan ook maar kruimelwerk

 • krulsaart

  Mogen ze nog wel varkens leveren bij VION?

 • Almagro

  Marc Calon, dat was toch die PVDA graaier die toen bij woningbouwvereniging Aedes 2 ton op streek voor 2 dagen werk in de week?

 • Tinus1

  Dus dat is het zelfde als dat je geen lid van de ANWB mag zijn als je door rood licht rijd of de iets te hard rijd of fout parkeerd ??? Rotte appels eruit , maar dit gaat leden kosten. Is die Calon overgens wel goed in....

 • deB.


  Juist, dat is Calon, zit er alleen voor z'n eigen graaierij!

 • Gijs Gans

  Kunnen ze eerst wel wat bestuurders per direct ontslag geven bij LTO

 • g.smale1

  ze lopen als een stelletje makke schapen achter elkaar aan ,wie speelt het vieste spelletje .

 • BPM

  Die door hen genoemde ''fraude'' zal bij een boer vast niet van weelde gebeuren. Als je in deze tijd niet creatief bent, ben je geen blijver.
  Laat ze zich bezig houden met het scheppen van een goed ondernemersklimaat waarin iedereen in de sector wat kan verdienen, ipv straks te klikken bij de buurman in Den Haag over hun eigen leden.

 • adriemulders

  zullen we die discussie aan de rechter overlaten calon...

 • gjh

  ongelooflijk er komt ook niets zinnigs uit bij die Calon. Had hij geen drank probleem ?????

 • magele

  Werkelijk onbegrijpelijk dat er nog steeds boeren geld afdragen aan die maffia organisatie, royeren dat LTO.

 • krulsaart

  Nee Zents Beheer het was voor 3 dagen in de week......

 • j.r.j.porsius1

  Oh voor die 2 ton wil ik nog wel 4 dagen aan het werk🤣 ik snap ook niet dat er nog steeds boeren zijn die lid zijn van de LTO. Maar ja sommigen zullen nooit het licht zien.

 • GCK

  Leden royeren of aan de zijlijn zetten. Laat hem eerst maar eens voor richting en eenheid zorgen. De leden hebben gebrek aan een gezond zienswijze en een trots gevoel. Dat bereik je niet met uitsluiten en dreigen.

 • OoO

  blij dat ik al weg ben bij dat zootje

 • melkveehouder .

  Mmmmm, tijden veranderen. Vroeger kwamen ze rond deze tijd persoonlijk langs met een attentie voor het gestelde vertrouwen in het afgelopen jaar. De vertegenwoordiger van Rabobank en de hieraan gekoppelde verzekeraar, de rayonadviseur van RFC, en een vertegenwoordiger van de lokale afdeling van LTO enzovoorts.
  Nu zie je ze niet meer en mag je de bagger via de media over je heen laten komen. Calon heeft gelijk, er moet verandering komen bij de boer. Maar niet op de manier zoals hij voor ogen heeft.........

 • agpros

  Van mij (LTO-lid) mag Calon zijn gang gaan. Over mijn ex-werkgever (zijn zoon doet nu het bedrijf) en bestuurder bij LTO, kan een examenklasje Inspectie een pracht van een afstudeeropdracht schrijven.

 • Almagro

  @Krulstaart, oh dat valt dan nog weer mee.....

 • @123

  Je zou verwachten dat deze regel bij Marc zijn eigen partij allang was ingevoerd.

 • Bennie Stevelink

  Ik zie reacties van mensen waarvan ik mij niet kan voorstellen dat die LTO-lid zijn. Als je geen lid bent kun je ook niet geroyeerd worden. Waar maken jullie je in hemelsnaam druk over?

 • driepint

  Dat is juist het punt Bennie. Het is de arrogantie van LTO die spreekt en dat vind ik vooral kolderiek. Anderen nemen daar echter weer aanstoot aan.
  LTO meent de regie over de sectoren te kunnen voeren, maar ze hebben geen enkele autoriteit. Denk je nu echt dat er iemand zijn voornemen tot fraude gaat herzien omdat hij mogelijk geroyeerd wordt als lid van LTO. Zal hem een worst wezen.

  Het signaal zou een stuk krachtiger zijn als RFC dit uitsprak. Alleen hebben die de ballen niet

 • haj146

  Haha wat een topper. Ipv eenheid te creëren en weer trots op de sector te zijn gaan we wijzen. Jij bent stout geweest dus lid Af. Anders mee in de zak van Sint. Bestuurders met voorkennis idd straffen, hebben ze voor de contributie toch goedkope fosfaatrechten gehad. Dit was echter te voorzien. Calon is een PvdA knakker, links lullen en rechts zakken vullen. Waardeloos dat je als partij( die denkt namens de sector te spreken) met zon voorman aan komt zetten. En wat voor uurtarief rekent hij wel niet

 • Attie

  Reactie nummer 1, de klapper v/d week ?

 • Peerke1

  De LTO bestuurders hadden hun stallen wel vol op 15-07-2015. Wel of geen Fraude???

 • alco1

  Zo. Ik dacht al, waar zijn ze toch bij het LTO mee bezig!

 • agratax(1)

  Sprak Calon niet over "Er voor de boeren zijn". Die kreet gebruikten zijn voorgangers ook al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw. Wat is er van de boerenstand over gebleven een handje vol zich over de kop werkende boeren en daar moeten met goed vinden van de LTO alle boeren die minder presteren dan het boven gemiddelde afvloeien. Het zal wiskundig resulteren in 1 overblijvende boer die op het gemiddelde zit en zelf moet uit maken ben ik boven of onder gemiddelde. Laten we het eens zijn over het feit dat LTO voor de boven gemiddelde boer is en de rest laat vallen als een baksteen. Afvloeien zoals bij werknemers normaal is, is voor boeren en tuinders een utopie ook onder de Rode Calon.

 • oorspronkelijk

  wat een onzin
  niks link rechts
  burgerplicht is het bindmiddel
  daar hoort uitkleden van wetten niet bij
  vinger aan de pols
  de economisch duurzaamste bedrijven of de groeiers
  hadden die geen overbezetting en goedkope arbeidskrachten en creatieve oplossingen van hun mestprobleem om groei te financieren
  dit zijn nu voorbeeld bedrijven????

 • witrug123

  onbegrijpelijk dat er collega s lid zijn van dergelijke clubs als LTO.

 • hollandagri

  De LTO moet niet zich niet voor het karretje laten slepen en voor rechter gaan spelen. Rechtspraak dient immers een zorgvuldig plaats te vinden en is geen taak voor een boerenclub die er niet voor opgeleid is. De wet heeft voldoende mogelijkheden om (vermoedelijke) fraude aan te pakken. Op grond van BIBOB kan de omgevingsvergunning ingetrokken worden en van de intermediars hun licentie. Als dat niet gebeurt, kan er verzoek tot handhaving verzocht worden en hebben betrokkenen enige vorm van rechtsbescherming.

 • kanaal

  dan ook maar de bestuurders met voorkennis royeren

 • Mbmb

  Natuurlijk al lang geen lid meer van LTO en we missen niets. Ik lach me rot als Calon zegt dat iedereen die zich niet aan de regels houdt , geen lid meer mag zijn. Nou, Calon, de regels zijn zo complex, zo moeilijk en zo opgestapeld dat niemand zich meer aan de regels houdt, en jijzelf ook niet. Ik weet zeker dat bij iedereen wel wat te vinden is, geen opzet, maar het is al lang niet meer te doen om je aan alle regels te houden. Zullen we beginnen bij jouw bedrijf? Ze vinden wel wat, gegarandeerd. Succes Calon met het verzinnen van nieuwe regels en het ophangen van politiek correcte praatjes, dat lukt best.

 • alco1

  Als je lid moet worden is meer een straf.

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.