Home

Achtergrond

Ton Loman

Van voer naar ‘big data’?

Functie: voorzitter hoofddirectie Agrifirm Group
Nevenfuncties: commissaris bij Plukon 
Royale Holding bv, lid Adviesraad Animal Sciences Group, Wageningen UR, voorzitter Nederlands Agribusiness Forum, lid Stuurcomité Europese 
veevoerkoepel Fefac
Geboortejaar: 1955

Agrifirm nam in 2014 afscheid van de algemeen directeur, financieel directeur en het hoofd personeelszaken van haar grootste werkmaatschappij: de voerdivisie. In 2015 mochten de belangrijke poppetjes van topman Ton Loman blijven zitten. Ook werd in 2015 een nieuwe strategische visie uitgerold. Agrifirm wil veel: met ‘Big Data’ onder de arm de boer op de specifieke bedrijfssituatie, of zelfs op het niveau van individuele dieren advies bieden. Maar ook een regiefunctie in de keten.

Geld en focus nodig

Daarvoor is geld en focus nodig. Voorsorterend op de strategische visie verkocht Agrifirm in 2014 al haar aandelen in Holland Malt. Agrifirm neemt waarschijnlijk binnen afzienbare tijd afscheid van haar mechanisatie-activiteiten.

Dochterbedrijf Nuscience blijft vermoedelijk. De Belgische producent van premixen, concentraten en speciaalvoer is erg winstgevend.

De concurrentie zit ondertussen ook niet stil. Als Agrifirm geen sterk 2016 draait, krijgt Loman het lastig zijn positie te behouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.