Home

Achtergrond laatste update:17 nov 2015

Agrarische groeiambities: hoe dan?

Meer varkens, meer koeien, meer grond. Veel boeren willen het, maar niet iedereen. Een deel wil 'boer blijven' en geen manager op kantoor worden.

Maar: stilstand is achteruitgang. Dus groeit dit deel wel, maar op een andere manier. Ze gaan bijvoorbeeld verbreden.

Weer anderen kiezen vooral voor persoonlijke groei. Ze zijn de ratrace van het uitbreiden zat, hebben het wel gezien met kostprijsverlaging en winstmaximalisatie. In plaats daarvan gaan ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Of ze pakken een studie op. Dat kán natuurlijk gepaard gaan met bedrijfsuitbreiding, maar het hoeft niet.

Agrarische groeiambities

Boerderij wil door middel van onderstaande enquête graag te weten komen hoe het zit met de agrarische groeiambities. De resultaten worden gebruikt voor een artikel. De enquête is uitsluitend bedoeld voor hen die een agrarisch bedrijf hebben. Het invullen neemt ongeveer 3 minuten in beslag. Boerderij wil u bij voorbaat danken voor uw deelname!

Of registreer je om te kunnen reageren.