Home

Achtergrond 1 reactie

Wereldeconomie groeit trager dan verwacht

Washington - De wereldeconomie groeit dit jaar minder sterk dan eerder werd gedacht. Oorzaak is de tragere groei in grote landen als de Verenigde Staten, Brazilië, China, India en Rusland. Dat maakte de Wereldbank woensdag bekend in zijn nieuwste economische ramingen.

De wereldeconomie zal nu over 2014 naar verwachting een groei laten zien met 2,8 procent, terwijl in januari nog werd uitgegaan van een vooruitgang met 3,2 procent. De eerder uitgesproken verwachting voor de groei van de wereldeconomie met 3,4 procent in 2015 paste de Wereldbank niet aan.

's Werelds grootste economie, de Amerikaanse, zal volgens de Wereldbank dit jaar met 2,1 procent groeien. Eerder was nog een groei van 2,8 procent voorspeld. De Chinese economie, de tweede van de wereld, neemt dit jaar met 7,6 procent in omvang toe, iets onder de in eerste instantie verwachte 7,7 procent. De Braziliaanse groeiprognose ging van 2,4 naar 1,5 procent en de groeiverwachting voor de Indiase economie zakte van 6,2 naar 5,5 procent. De Russische economie zal dit jaar met slechts 0,5 procent groeien, terwijl werd gerekend op 2,2 procent groei, aldus de Wereldbank.

De verwachting voor de groei van de economie van de eurozone in 2014 bleef onveranderd op 1,1 procent. De prognose voor de Japanse economie, de op twee na grootste van de wereld, ging van 1,4 naar 1,3 procent groei.

Volgens de Wereldbank heeft de oorzaak van het moeilijke start van de wereldeconomie dit jaar te maken met het slechte weer in de VS, de onrust op de financiële markten en de crisis rond Oekraïne. Ondanks de zwakke start zal de groei in de loop van dit jaar verder aantrekken, aldus de Wereldbank.

Eén reactie

  • massy

    Het ligt aan van alles behalve aan der eigen. eerst kon het niet op en nu denkt men dat het in een paar jaar op gelost is nou mooi niet hoor dat duurt nog wel tien jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.