Home

Achtergrond 1982 x bekeken

Hans Huijbers (1959)

Geloofwaardigheid op het spel. (2013: nr. 2)

Onvermijdelijk nadert het ­moment dat de ZLTO zonder het Vion-dividend echt haar ambities bij moet stellen. ­ZLTO-voorzitter Hans Huijbers (1959) beloofde in 2012 en 2013 steeds ­beterschap en goede resultaten. En hoewel kreten als ‘kop naar de grond, werken!’ het traditioneel goed doen bij de boerenachterban, heeft de door Huijbers met veel enthousiasme ­gelanceerde nieuwe Vion-topman Herkemij nog veel te bewijzen. O

ndertussen nemen speculaties toe dat Vion geheel of gedeeltelijk verkocht wordt. Huijbers heeft alvast zijn positie als president-commissaris ingeleverd bij Sipko Schat, die als bankier bij Rabobank weg moest omdat in zijn deel van de bank was gefraudeerd met rentetarieven. Huijbers blijft grote invloed uitoefenen als hoofd van de ZLTO en met mest in zijn portefeuille bij LTO Nederland. De wankele situatie bij Vion en wat daaruit voortvloeit, stellen zijn geloofwaardigheid echter op het spel. Het verlies van de Vion/Sobel-dividenden laat de organisatie en kracht van ZLTO zelf ook niet onaangetast.

 

FUNCTIE

• voorzitter ZLTO en investeringsvehikel NCB Ontwikkeling

NEVENFUNCTIES

• vice-voorzitter en lid dagelijks
bestuur LTO Nederland, portefeuillehouder duurzaamheid

• vice-voorzitter Raad van Commissarissen Vion

• lid Raad van Toezicht Has Den Bosch

Of registreer je om te kunnen reageren.