Boerenleven

Achtergrond 4 reacties

Nieuw: gratis test voor geestelijke boerenfitheid

Gaat het goed met je of kan het beter? Er is nu een zelftest die helpt dit inzichtelijk te maken.

Wie wil weten in hoeverre hij of zij mentaal fit is, kan nu online zelf een snelle test doen. De mentale fitheidstest is ontwikkeld door het Trimbos Instituut en de AgroZorgwijzer en speciaal bedoeld voor boeren en tuinders.

De fitheidstest gaat niet over lichamelijke conditie, maar over geestelijke. Zit je lekker in je vel of kan het beter? Je zou denken: dat weet je ook zonder test wel, maar boeren zijn meesters in het struisvogelen. Als het niet zo goed met ze gaat, verbergen ze dat niet zelden voor hun omgeving én voor zichzelf.

Inzicht krijgen

De zelftest kan helpen inzichtelijk te krijgen waar het goed gaat en waar mogelijk nog verbeteringen mogelijk zijn. Immers: hoe beter de mentale balans van iemand is, hoe beter hij of zij functioneert, zowel privé als op het bedrijf.

Input van boeren

De zelftest is gemaakt met input van boeren die proefdraaiden. Wie de test doet, doorloopt 21 stellingen waarvan je moet zeggen in hoeverre je het er wel of niet mee eens bent. Bijvoorbeeld de stelling ‘ik sta regelmatig stil bij hoe het met mij gaat’ en ‘ik ben dankbaar voor mijn werk als boer.’ Andere stellingen zijn: ‘ik vind dat ik voldoende slaap’, ‘ik denk vaak negatief over mezelf of het bedrijf’ en ‘ik richt me op dingen waar ik invloed op heb’.

Gratis en anoniem

De test is bedoeld voor mensen die minimaal 16 jaar oud zijn. Hij is gratis en volledig anoniem, zelfs het IP-adres wordt niet opgeslagen. De uitslag volgt meteen na het invullen en je kunt hem desgewenst mailen naar jezelf. Het kan interessant zijn om de test om de zoveel tijd te herhalen om het verloop van je eigen mentale fitheid te volgen.

Doorverwijsmodule

De zelftest is puur bedoeld om geestelijke fitheid inzichtelijk te maken en niet om psychische problemen op te sporen en aan te pakken. Daar is meer voor nodig dan 21 online vragen beantwoorden. Wie dergelijke hulp nodig heeft of denkt te hebben, kan terecht op de doorverwijsmodule van de AgroZorgwijzer.

Laatste reacties

 • Drikus Dekker

  Kom op dit ga je niet geloven,welke zakken vuller vult hier zijn portomonee weer mee ??? Dus boertjes laat je testen ....

 • tinusje

  idd bij klachten gelijk testen moet van Rutte...

 • Velskamp

  Zijn in Den Haag beter te verkopen .

 • wilhelmus01

  Die boer krijgt het er warm van, zo te zien.
  Voordat we de test doen, moet Carola de vingers uit haar oren halen.
  Tralalala......

Of registreer je om te kunnen reageren.