Akkerbouw

Nieuws

Graanbestanden Duitsland in goede conditie

De graanbestanden in Duitsland bevinden zich in een overwegend goede conditie. Dat oordeel velt het Raiffeisenverband (DRV) in zijn geactualiseerde oogstprognose. Duitsland is de een na grootste graanproducent in de EU, na Frankrijk. Tegenvallende oogsten in die landen hebben een prijsopdrijvend effect op de graanprijzen in de EU.

De neerslag in april heeft volgens de organisatie de nodige ontspanning gebracht, zij het dat het in veel regio’s nog steeds te droog is. De nachtvorst van voor de Pasen heeft de groei tevens vertraagd. De aanvankelijke voorsprong van 10 dagen is verdwenen, aldus de bond.

Graanoogst van 45,4 miljoen ton

Op dit moment ziet het DRV een graanoogst van 45,4 miljoen ton aankomen. Dat is 1,3 miljoen ton minder dan de prognose van april als gevolg van nieuwe lager uitpakkende areaalramingen van het Statistisches Bundesamt. Tevens zou de oogst daarmee onder het meerjarige gemiddelde uitkomen. Vorig jaar werd 45,2 miljoen ton geoogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.