Akkerbouw

Nieuws 2369 x bekeken 2 reacties

Hogan: Brussel blijft zich bemoeien met suiker

De EU blijft heffingen opleggen op geïmporteerde suiker, ook als de suikerquotering op 30 september eindigt.

Daarnaast blijft een particuliere opslagregeling mogelijk voor suiker, als de prijs te ver daalt. En bietentelers mogen afspraken maken met suikerproducenten. Dat schrijft landbouwcommissaris Phil Hogan als antwoord op vragen van de Belgische Europarlementariër Claude Rolin (Europese Volkspartij). Rolin stelt dat de afschaffing van de melkquotering de Europese melkveehouderij in problemen bracht. Hij wil weten van Hogan of de suikersector ook zo’n scenario staat te wachten.

Herstructurering suikersector

Hogan wijst er op dat de Commissie tussen 2006 en 2010 de suikersector in de EU heeft geherstructureerd. “Het kostte € 5,4 miljard om de suikersector toekomstbestendig te maken. Ongeveer 80 suikerproducenten van de 180 van vóór de suikerhervorming, hebben hun deuren gesloten.’

Laatste reacties

  • farmerbn

    Als dus bijna de helft de deuren sluit noemen ze dat dan herstructureren? Dan noemen ze dat , in hun wandelgangen, ook zo als boeren er mee ophouden. 67.5 miljoen euro per geherstructureerde suikerproducent. Dat is niet niks.

  • agro1

    onvolledige opsomming in willekeurige volgorde; alle kleine winkeltjes weg, alle kleine veevoerfabriekjes weg, alle kleine bankjes weg, alle kleine handelaartjes weg, alle kleine boertjes weg, alle kleine melkfabriekjes weg, alle kleine verzekeraartjes weg, alle kleine suikerfabriekjes weg, alle kleine valuta weg, alle kleine landjes weg, alles weg.....

Of registreer je om te kunnen reageren.