Akkerbouw

Nieuws 1771 x bekeken

Nordzucker rekent op rode cijfers

Bietenverwerker Nordzucker bleef in de eerste 9 maanden van het lopende boekjaar 2015/2016 nog net in de zwarte cijfers, maar rekent over het jaar als geheel toch met een verlies.

Dat heeft het Duitse concern meegedeeld bij de presentatie van de cijfers over de eerste 3 kwartalen van het boekjaar.

Enig herstel suikerprijs

De teleurstellende suikerprijzen zijn zoals verwacht ook aan Nordzucker niet ongemerkt voorbijgegaan. Dat nog €0,4 miljoen winst kon worden gemaakt, is te danken aan enig herstel van de suikerprijzen en de verbetering van de prijzen op de bio-ethanolmarkt.

In het voorafgaande boekjaar noteerde het concern echter na 9 maanden nog een winst van €74,4 miljoen. De daling komt dus neer op 99,5 procent. De omzetdaling beperkte zich tot 17 procent naar €1,204 miljard.

Nordzucker werkt aan kostenbesparing

Om de problemen de baas te blijven werkt Nordzucker hard aan een kostenbesparingsprogramma. Dit moet per jaar minstens €50 miljoen minder aan kosten opleveren.

Directietopman Hartwig Fuchs onderstreept echter dat besparingen alleen het concern niet op de been kunnen houden. "Het gaat erom de oriëntering van de onderneming verder consequent op de markt en de afnemers te richten. We moeten sneller en voordeliger zijn en de kwaliteit van onze dienstverlening en producten verder verhogen."

Of registreer je om te kunnen reageren.