Akkerbouw

Nieuws 3170 x bekeken 21 reacties

Medvedev: Rusland gaat veel graan exporteren

Moskou – Rusland oogst dit seizoen 100 miljoen ton graan. De graanexport kan oplopen naar 25 miljoen ton, zegt premier Dmitry Medvedev tegen het Russische persbureau Itar-Tass. Volgens Medvedev oogst Rusland erg veel graan. "We hebben meer dan genoeg voor de binnenlandse behoefte en voor de aanvulling van onze voorraden. Dan blijft er nog zeker 25 miljoen ton graan over voor de export."

De prognose van de Russische premier komt overeen met die van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Die verwacht dit seizoen een Russische graanoogst van 100 miljoen ton en een export van 30 miljoen ton (vorig seizoen 25 miljoen ton). De International Grains Council is wat minder optimistisch over Rusland. De organisatie van graanexporterende en -importerende landen verwacht een Russische oogst van 92 miljoen ton graan waarvan 27 miljoen ton aan andere landen wordt verkocht.

Laatste reacties

 • agratax2

  Hoe meer graan de Russen exporteren hoe minder varkens en kippenvlees ze kunnen maken en dat terwijl ze selfsupporting willen worden op dit front. Hier is weer eens een baas die twee ruggen wil snijden uit een en hetzelfde varken. Graan export betekent of vlees import of geen vless.

 • mali

  Ze hebben geen big of kuiken dus het graan moet eruit.

  Ik zou zeggen een importverbod voor graan uit Rusland

 • farmerbn

  Landen die graan uit Rusland kopen boycotten!

 • bellmonde

  En Amerika. Gaan we die ook boycotten.. Amerika is een mindere hond dan Rusland. Amerika stond aan de wieg van de financiele-banken-crisis die ons is overkomen en heeft dit oekraine opgeruid tegen rusland. Heeft vervolgens een amerika-regering in oekraine aangesteld (net zoals ze de regering in irak bepalen) en deze oekrainse regering is opgedragen oost-oekraine te bevechten en toen,...

 • alco1

  Emigreren bellmonde!

 • koestal

  De melkproductie daalt elk jaar in Rusland,daar hoor je hem niet over

 • info36

  @Belmonde, een mindere hond? Volgens mij ben je dat zelf. Je snapt er in ieder geval niets van. Emigreren jij.

 • k.bouter

  vind dat Bellmonde wel een zinnig punt aanhaalt, het opruien tegen Rusland. (met onze diplomaatjes erbij op de barricades). Vergaten even hoeveel geld Rusland in dat land pompt/jaar. Denk niet dat wij dat als EU burger willen/kunnen opbrengen. Het vergeten/verdrongen nieuws van voor de vliegramp!

 • Jan Veltkamp

  @info36 en alco1. Wat heeft de usa ons te bieden? En wat verkopen wij aan de USA? Stap eens in het vliegtuig, vlieg naar de USA en een keer naar rusland. Weet je gelijk waar de mensen de meeste vrijheid hebben. Niet voor niks zitten in USA 1% (1 op de 100) mensen in de gevangenis. Omdat iedereen het daar zo naar z'n zin heeft. Ik denk dat dit schrijven van mij al genoeg kan zijn om mij geen visum naar de VS te verlenen. Hoezo vrijheid van meningsuiting.

 • Mozes

  In Rusland worden criminelen niet opgesloten maar in dienst gesteld van politieke machthebbers om critici uit de weg te ruimen en geweld in gang te zetten in buurlanden.

 • Fermer

  Heb je daar bewijs voor, Mozes, of is dit ook 'men verwacht'? Komplottheorien van jou kant?

 • alco1

  Vrijheid wil ook zeggen dat er meer gezien wordt wat een ander heeft, wat dus ook weer gevolgen heeft. Ik denk dat in Rusland niemand weet hoeveel miljarden er op het bankboekje staat van Poetin.

 • Ferm

  @Alco, @Mozes en @info36, waarom degenen die een kritisch geluid laten horen, wat mag op een discussie-forum, afdoen als saboteurs? Alles wat dus niet de kennelijke meerderheid vertegenwoordigd is in jullie ogen per definitie ondermijnend. Iederéén heeft recht van spreken in onze democratie en ook om gehoord te worden. Vervolgens kunnen elkaars standpunten dan inhoudelijk weerlegt worden. Op de manier die jullie hier laten zien lijkt alleen de gevestigde mening hier een podium te mogen hebben om zo slechts bevestigd te worden.

 • piethermus1

  Ook jij heb het recht om je onzin uit te kramen, Paysanne... Net zo goed als Jan Veltman, emmerei, bellmonde, k.bouter dat hebben...

 • Ferm

  Duidelijk, @ piethermus1.

 • piethermus1

  Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen. (citaat van Voltaire)

 • Mozes

  @emmerei #11, vorige week was in het nieuws dat de leiders van de separatisten (Russische huurlingen) de doodstraf hebben ingesteld om buitensporig crimineel gedrag onder hun eigen strijders in te dammen. Hieruit blijkt dat die zogenaamde separatisten vooral uit criminelen bestaat.

 • Mozes

  @piethermus1 #16, dat is nou net de kern waar het bij vrijheid om draait die in het Westen gerespecteerd wordt en in Rusland niet.

 • Ferm

  'Het betere is de vijand van het goede.' (citaat van Voltaire)

 • piethermus1

  Vooroordelen zijn de argumenten van dwazen.
  (citaat van Voltaire)

 • Fermer

  @Mozes, wij hebben levenslange gevangenisstraf voor erge delicten, wil dit zeggen dat de Nederlandse bevolking vooral uit moordenaars bestaat?
  @piethermes, bedankt dat je me aan de goede kant plaatst!

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.