Akkerbouw

Nieuws

DBV verwacht bovengemiddelde graanoogst

Berlijn - Het Deutsche Bauernverband (DBV) schaart zich met zijn maandag bekendgemaakte graanoogstprognose bij de instanties die een goed resultaat verwachten. De boerenfederatie gaat uit van een volume van tegen de 48 miljoen ton.

Dat is op het niveau van 2013, maar meer dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Ook de hectareopbrengsten stemmen overeen met die van vorig jaar: gemiddeld 7,4 ton. De wintertarweoogst komt volgens de prognose uit op tegen de 25 miljoen ton. Dat zou neerkomen op 8 ton per hectare. Regionaal lopen de opbrengsten, zoals meestal het geval is, uiteen. In de zuidelijke landsdelen laat de tarwe tekenen van droogtestress zien. De gevolgen voor de kwaliteit van de oogst kunnen niet uitblijven. In het noorden was de neerslag tot dusver toereikend, aldus de boerenorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.