Akkerbouw

Nieuws

Raiffeisenverband krikt graanoogstraming verder op

Berlijn - Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) stelt zijn raming van de komende graanoogst in Duitsland deze maand nogmaals iets naar boven bij.

De federatie van het coöperatieve landbouwbedrijfsleven verwacht een volume van 48,3 miljoen ton. Dat is 0,7 miljoen ton meer dan de raming van een maand geleden. Reden voor de aanpassing zijn de gunstige weersomstandigheden. Deze stuwen de hectareopbrengsten.

Voor wat betreft alleen de tarwe luidt de prognose 25,1 miljoen ton tegen 24,6 miljoen ton in mei. De wintergerstprognose wordt met 0,3 miljoen ton opgekrikt naar 8,7 miljoen ton. Bij de zomergerst wordt een volume van 1,9 miljoen ton voorzien.

Ten opzichte van vorig jaar pakt de graanoogst als geheel 0,5 miljoen ton groter uit als het DRV het bij het rechte eind blijkt te hebben en dat is meestal wel het geval. Het volume van dit jaar overtreft daarmee het meerjarig gemiddelde. Voor wat betreft de koolzaadoogst tenslotte verwacht de organisatie 5,9 miljoen ton: ook 0,3 miljoen meer dan vorige maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.