Akkerbouw

Nieuws 409 x bekeken

Nordzucker mikt op groei via rietsuikermarkt

Braunschweig - Nordzucker is van plan om in de rietsuikermarkt te stappen. Het Duitse concern mikt daarbij op groeimarkten in Afrika en Azië en wil daarvoor samenwerking zoeken met locale, nationale of internationale partners.

Het initiatief wordt ontwikkeld tegen de achtergrond van een stagnerend suikerverbruik in de EU. Daar tegenover beloven de landen ten zuiden van de Sahara de komende 10 tot 15 jaar een duidelijke groei, zo licht directietopman Hartwig Fuchs toe. Een en ander betekent volgens hem echter niet, dat de inzet op suikerriet ten koste zal gaan van de bietenverwerking in Europa. "Die blijft op zijn minst op het huidige niveau." Fuchs onderstreept dat het vooralsnog een plan betreft waarvan de haalbaarheid nog voorwerp is van nadere, maar ook intensieve studie.

Of registreer je om te kunnen reageren.