Premium
Een onderbezette melkveestal als gevolg van de invoering van het fosfaatrechtenstelsel. - Foto: Bert Jansen RundveeColumn

‘Boer verliezer in zaak fosfaatrechten’

Reacties

  1. Ik ken er genoeg waar de Rabo het niet zag zitten en die vervolgens naar een andere bank gingen. Dus wie is er dan schuldig?

  2. Vergaderboer moet nog eens in de oude nummers bladeren: op 5 februari 2013 (!) stelde Robert Bodde onder de kop ‘Melkveerechten gewis’ de vraag ‘Gelooft u echt dat er echt geen enkele wettelijke rem meer zal zijn op de melkproductie na de afschaffing van het quotum?’ Na zijn uitleg waarom hij er niet in gelooft, besluit hij met “Dus zal het wel uitdraaien op melkveerechten”. Toen ik dat artikel opsloeg, was het 14101 x (online) bekeken: we waren gewaarschuwd.

    1. Politiek zei toen grondgebonden, grondgebonden, grondgebonden…….. Bedrijven die voorgesorteerd hebben door uitbreiding in grond ipv uitbreiding in dieren, zijn nu zwaar de sjaak. Omdat Rabo de financieringen van bedrijven van meer dan 10 melkkoeien per hectare niet kon terugkrijgen, zijn de fosfaatrechten ingevoerd.

  3. Als het zo makkelijk was hadden we ook een nieuwe gebouwd ipv spiegelen, maar vooruit we zijn het allang vergeten en 15 ha verder, en die laatste boxen? die komen van zelf wel vol.

  4. Vier partijen wilde de fosfaatrechten. Rfc want hun fabrieken stroomden over, de rabo want er waren veel boeren die hun bankverplichtingen door lage melkprijzen niet konden voldoen, de overheid die geen extra koeien wilde en lto- bestuurders die door extra snelle groei hun quota volpompten en die waarde wilden verzilveren. Laat nou net die vier partijen zijn die onschendbaar lijken voor de rechter.

Beheer
WP Admin