Foto: Ben & Jerry's RundveeNieuws

Pilot Ben & Jerry’s om CO2-uitstoot melkveebedrijven te halveren

Ben & Jerry’s wil tijdens een pilot de uitstoot van broeikasgassen op vijftien melkveehouderijen tegen het eind van 2024 hebben teruggebracht tot de helft van het sectorgemiddelde in 2015.

Moederbedrijf Unilever investeert daarvoor bijna € 9 miljoen in het project ‘Mootopia’. Room en melk zijn verantwoordelijk voor meer dan 50% van de totale uitstoot van broeikasgassen met betrekking tot Ben & Jerry’s-ijs. Zodra de genomen maatregelen van het pilotproject zich hebben bewezen, worden de initiatieven uitgebreid naar melkveebedrijven in de wereldwijde aanvoerketen van Ben & Jerry’s.

Meer circulaire melkveehouderij

“De focus op een regeneratieve en meer circulaire melkveehouderij kan een doorbraak betekenen”, aldus Klaas Jan van Calker, bij Unilever en Ben & Jerry’s verantwoordelijk voor de duurzame inkoop van zuivel. Het project heeft volgens hem de potentie om de uitstoot op melkveehouderijen aanzienlijk te verminderen en de gevolgen van klimaatverandering te helpen bestrijden. “We moeten allemaal – maar met name bedrijven – actie ondernemen voordat het te laat is en de klimaatcrisis onze wereld onbewoonbaar maakt.”

Lees het interview met Klaas Jan van Calker: Ben & Jerry’s wil CO2-uitstoot melkveebedrijven halveren


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  1. Wat ik van een vakblad verwacht is dat ze niet maar zo een beetje achter de meute aan blijven lopen. Iedereen met een computer kan in minder dan 5 minuten een CO2 grafiek over de laatste 600 miljoen op het scherm toveren! De overheden maken misbruik van het feit dat de meeste mensen dom en lui zijn. Mensen hebben het helemaal niet door dat het CO2 gehalte in de lucht op dit moment op 125 parts per million na het laagste is in de geschiedenis van de aarde! Als de overheid en de media het er de hele dag over hebben dan MOET het wel waar zijn toch? Propaganda minister Goebbels zei dat als je een leugen groot genoeg en vaak genoeg brengt dan wordt het vanzelf de waarheid! Ze misbruiken dit feit dagelijks over Rusland Ukraine co*id CO2 methaan politiek en ga zo maar door!

  2. Ik zou eens navraag doen bij boeren die hebben meegedaan met ben en Jerry s programma van campina. Kort gezegd veel eisen en nul extra .van eer alleen rookt de kachel niet.
    Daarbij extra km s voor gescheiden ophalen van de melk dus extra broeikas gassen . Mooi weer spelen over de rug van de boer dat doen er al genoeg.

  3. Hier weer iemand die de Wereld wil redden, maar niet zijn misschien onnodige producten wil laten vallen. IJs is in mijn ogen geen noodzakelijk product en kan geschrapt worden zoals er heel veel producten uit luxe zijn ontstaan en niet tot de eerste levensbehoefte behoren. Laten we eens gaan snijden in de “overbodige” luxe en dan concluderen of er nog meer milieu onvriendelijke gassen moeten worden ingeperkt. Willen we echt grote stappen maken in het beschermen van de aarde, zullen we alle overtollige luxe overboord moeten gooien. Als dit niet tot meet vervuiling gaat leiden.

Beheer
WP Admin