Premium
Minister van landbouw Henk Staghouwer. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

​Staghouwer wil in gesprek met boeren over protesten

Reacties

 1. @Breukink, De acties zijn eigenlijk al geslaagd. Zelfs Rutte heeft gezegd dat er weer met de boeren aan de tafel gegaan moet worden. Probleem is dat om zijn gezicht niet te verliezen, hij NIET wil praten met de actievoerders. Dat hoeft in principe ook niet als LTO dan de poot maar strak houdt en scoort. En over dit vermogen en kunde van deze club heb ik mijn twijfels want ze zitten al 40 jaar aan tafel en hebben nog nooit wat bereikt behalve dan mooi baantje voor de eigen top. Dat is dan ook gelijk de reden waarom de regering deze club in stand houd; mooi praten en niks doen.

 2. Ik hoor vanavond(vrijdag)Rutte regelmatig aanhalen dat de NL bodem dramatisch verzuurt en de vruchtbaarheid achteruit gaat!!!!Ik heb/zie daar geen aanwijzing voor. Ook niet tijdens een kritische blik naar de natuur. En als we naar de heidevelden kijken…Natuurlijk verreikt de toplaag zich daar. Vroeger werden deze velden regelmarig afgeplagd en ontstond er weer een nieuwe schrale toplaag.Het materiaal werd gebruikt als strooisel en daarna als mest op akkers en weilanden. Als iets maar vaak genoeg herhaald wordt dan wordt de grootste onzin op den duur nog waarheid. Heel veel “natuuroroblemen” worden bureaucratisch bedacht en gaan zo stiekem een valse waarheid vormen!!

  1. Volgens SVI rapporten ( SVI is Staat Van Instandhouding) verkeerd 78% van de Nederlandse natuurgebieden in goede tot uitstekende staat. De andere 22%, veelal kleine natuurgebieden zijn in matige tot slechte staat. En bij die 22% kun je je afvragen of dat wel stikstof door komt en het meer voor de hand ligt dat daarin andere factoren een rol spelen.

 3. Eerst derogatie dan pas weer om tafel, dat geleuter over brieven hebben we niks aan.
  Ben overigens ook absoluut geen voorstander van wilde actie’s.

  1. Derogatie dat is een uitzondering op de regel .dat moet je verdienen !
   Dat kun je dus beter vergeten

  2. Nee Breukink dat hebben we verdiend al jaren, en kunnen we met monsters onderbouwen, pure kringloop. Wat heb jij daar als kringloper overigens op tegen?

  3. Derogatie wordt o.a getoetst aan de KRW.
   Van 1% van het Nederlandse grond en oppervlakte water is de score goed .
   De minister heeft al in Brussel te horen gekregen dat derogatie niet het middel is om aan de KRW te voldoen .
   Wat ik of jij daar verder van vinden doet niet ter zake .
   De minister had misschien de hoop dat de gebiedsgerichte aanpak de derogatie binnen zou slepen (kosten 25 miljard)
   Maar daar hoeft hij ook niet meer mee naar Brussel.
   De besluiten worden nu genomen in Brussel.
   Niet in den haag

  4. Derogatie krijg je alleen als er aan de KRW wordt voldaan en dat doen we niet dus gaat jouw eis niet werken zelf zonder derogatie zal Nederland aan de stikstof doelen moeten voldoen daar voldoen we de laatste 30 tot 40 jaar al niet aan

 4. staghouwer kan helemaal niks en heeft hier in groningen snel twee afspraken met stef blok over afhandeling aardbevingschade gemaakt en als beloning ministerpost van rutte gekregen

 5. Jammer dat Staghouwer nu de boeren massaal de straat op zijn gegaan en misschien wel iets te hard van stapel zijn gelopen tot een gesprek bereid is. Waarom is niet in gesprek gegaan voordat de regering een Stikstof Kaart had rond gstuurd waarop ongeveer heel Nederland als natuurgebied stond ingetekend. Zoals bijna altijd was de Flevopolder weer eens buitenschot gebleven. Hier wonen kennelijk geen te beschermen dieren alleen in de Oostvaarders plassen.
  Ik begrijp echt niet waarom onze politiek meer problemen maakt dan oplost de afgelopen decennia. Zou het gerucht dan toch kloppen “Politiek is niet om problemen op te lossen, maar om problemen te maken”, zodat ze bestaansrecht blijven houden. Erst de Toeslagenaffaire en de Aardgasschade en nu de Stikstof en de Huisartsen bureaucratie. Al deze zaken niet van vandaag of gisteren, maar nooit anders aangepakt dan met meer bureaucratie en niet werkbare wetgeving. Ik kan dan ook maar tot 1 conclusie komen onze hele politieke arena en hun bureaucratie zijn incapabel en hebben geen probleem oplossend vermogen.

  1. Dat komt omdat ze het iedereen naar de zin willen maken .
   Dan krijg je dat geknoei .
   Daar hebben we zelf aan meegewerkt

  2. Niet iedereen, breukink. Je ziet duidelijk een tweedeling in Nederland. Ik begrijp ook niet waarom die geplaagde mensen geen geel hesje aantrekken. In frankrijk leren ze de kinderen op school dat de eerste taak van de overheid, het herverdelen van het geld is ( niveleren). Het is duidelijk dat rutte daar niet aan wil, de pvda en het d66 ook niet.

 6. Uit een peiling van 1 vandaag zou blijken dat de helft van de boeren zolangzamerhand zich begint af te vragen of hun belangen wel door het fdf en aanverwante organisatie.s worden behartigd .
  Ik begin er zelf lelijk aan te twijfelen.

Beheer
WP Admin