Varkenshouderij

Nieuws 2476 x bekeken 2 reacties

Douma landelijk LTO-voorzitter varkenshouderij

Zwolle - Eric Douma wordt per 1 oktober voorzitter van de landelijke vakgroep varkenshouderij van LTO. Douma is voorzitter van de varkenshouderij vakgroep van LTO Noord en was na het vertrek van Maarten Rooijakkers waarnemend voorzitter van de landelijke vakgroep.

In de nieuwsbrief van LTO Noord laat Douma weten vast te houden aan het initiatief Eénvarkensgeluid, waarbij LTO samen met varkenshoudersvakbond NVV de belangen behartigt van de varkenshouderij.

Hogere marge speerpunt

Speerpunt voor Douma is verhogen van de marge op het boerenbedrijf. Het verlagen van de kosten verbeteren van de opbrengsten. De varkensmarkt wordt steeds mondialer, stelt Douma. Het is daarom belangrijk de Nederlandse kwaliteitsvarkens goed te verwaarden.

Mineralenkringloop

De mineralenkringloop heeft ook prioriteit voor Douma. Hij wil af van de situatie dat varkensmest wordt geëxporteerd terwijl een berg kunstmest wordt ingevoerd.

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  Hallo Erik,
  Van Harte gefeliciteerd.
  Succes, Jan Brok.

 • ING Sectormanagement Agro

  Dag Erik,
  Gefeliciteerd met deze functie. Ik ben het verder zeer eens met je opmerkingen over het beter in de markt zetten van de Nederlandse varkens en de bijna niet te rijmen situatie van mest exporteren en kunstmest aanvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.