Premium
De leden van boerenbelangenorganisatie LTO benoemden donderdag jl. Ger Koopmans als nieuwe voorzitter. - Foto: ANP / Jeroen Jumelet AlgemeenColumn

‘Weer een belegen voorzitter bij LTO’

Reacties

 1. Meteen toen bekend werd dat Ger Koopmans de nieuwe voorzitter werd kreeg ik verschillende appjes van mensen boven de rivieren die vrezen dat onder leiding van Ger Koopmans ZLTO gaat proberen het noorden te laten bloeden voor het mestprobleem in het zuiden.
  In aanloop naar afschaffing van de melkquotering heeft ZLTO het akkoord over de grondgebonden groei opgeblazen.
  Vorig jaar hebben ze het Landbouwakkoord opgeblazen.
  Ik zie boven de rivieren een steeds grotere weerstand tegen ZLTO. Het is dus niet alleen jong tegen oud zoals Vergaderboer doet voorkomen maar ook in toenemende mate noord tegen zuid.

  1. Och zijn hartstikke aardige en ook goede ondernemers daar in het zuiden
   Bennie, maar tja grond dat wilden ze nog wel eens vergeten ‘da komt gelegener tijd war?
   Misschien is renure daar een oplossing.., maar het moet niet zo zijn dat ggb groeiers daar de dupe van worden.

  2. Nou Bennie, je stelt hier nogal wat. Waarschijnlijk weer berustend op je eigen aannames en fantasie. Momenteel heeft heel veehoudend Nederland een mestprobleem. ik vraag me daarbij af of deze in het zuiden groter is dan in het noorden, maar dat terzijde. Een LTO voorzitter moet verbindende eigenschappen hebben. Verbinding tussen boer en politiek, tussen boer en burger, tussen dierlijke en plantaardige sectoren en ook verbinding tussen de regio’s. Of Koopmans hiervoor de geschikte kandidaat is? Dat gaan we de komende jaren meemaken, maar laten we hem steunen in plaats van afbreken op voorhand. Opmerkingen als die van jou gaan het ons in ieder geval niet makkelijker maken.

 2. Hopelijk gaat hij zich inzetten voor een goed onderbouwde grasderogatie, om zodoende grondgebonden bedrijven uit de wind te houden.

  1. Er is pas weer kans op derogatie als eerst de veestapel met 30% is ingekrompen.

Beheer
WP Admin