Varkenshouderij

Nieuws 1849 x bekeken 4 reacties

Veehandelstak Tönnies krijgt vorm

Rheda-Wiedenbrück - De ontbrekende bouwsteen, zo noemt Heiner Strömer de in oprichting zijnde veehandel van Tönnies waar hij zelf leiding aan geeft.

In een interview in het Duitse magazine Wochenblatt geeft Strömer tekst en uitleg over de plannen van Tönnies om een grote speler te worden op de Duitse biggenmarkt. Doel is om meer dan 2 miljoen biggen per jaar te gaan verhandelen. Op die manier wil de slachtgigant de varkensketen verder integreren en zo meer grip krijgen op de kwaliteit van de slachtvarkens.

De plannen van Tönnies werden een maand geleden aangekondigd door het concern en beginnen nu langzaam vorm te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Om de handelstak vorm te geven, heeft Tönnies zes handelaren ingelijfd die tot voor kort werkzaam waren bij het handelsbedrijf van Westfleisch, onder wie Heiner Strömer zelf. Dat gegeven en de wetenschap dat er in de komende tijd een grotere strijd zal zijn om de biggen, zorgt voor onrust in het gehele handelscircuit. De biggen die Tönnies Livestock gaat kopen moeten vanzelfsprekend weggekaapt worden bij de concurrent. Ook is er de angst bij handelaren en samenwerkingsverbanden die nu werken met Tönnies dat ze straks niet veel te zijn dan transporteur. Volgens Strömer blijft er ruimte voor andere handelaren. "Tonnies gaat de 17 miljoen slachtvarkens die nodig zijn niet allemaal zelf bij boeren kopen."

Uiteindelijk wil Strömer binnen achttien maanden een team vormen met twintig medewerkers. Daarmee moet Tönnies toetreden tot de top 3 van Duitse biggenhandelaren. Naast biggen gaat het bedrijf ook handelen in vleesvarkens, kalveren en koeien. De handel in runderen moet in de tweede helft van het jaar gaan lopen.

Laatste reacties

 • brabantsduitserke

  Heiner een geboren zakenman

 • brabantsduitserke

  chapeau

 • John*


  hevige concurrentiestrijd is even leuk. Totdat alles weer een plekje heeft. De vraag is dan of een machtsblok niet tegen gaat werken.

 • brabantsduitserke

  john vroeger was het westfleisch nu is het tonnies en westfleisch van 1 naar 2 tis maar hoe je het bekijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.