Varkenshouderij

Nieuws 990 x bekeken

Varkenspest Letland belemmert EU en Rusland niet

Brussel - De vondst van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen en boerderijvarkens in Letland zal het op gang komen van gesprekken tussen de EU en Rusland over het conflict rond varkensvleesexport niet in de weg staan. Dat verwacht Frans van Dongen, lobbyist van de Nederlandse vleessector in Brussel.

Wel zullen de ontwikkelingen in Letland de Russen sterken in hun opvatting dat ze voorzichtig moeten zijn in het vrijgeven van de export van varkensvlees uit Europese gebieden, verwacht Van Dongen.

De Europese Unie en Rusland gaan de komende weken met elkaar in gesprek om een compromis voor het handelsgeschil te vinden. De EU streeft er naar de export uit vooral West-Europese landen weer vrij te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.