Varkenshouderij

Nieuws 1161 x bekeken

Rechter ontzegt Tönnies dubbel stemrecht

Bielefeld - Grootaandeelhouder Clemens Tönnies van het gelijknamige Duitse vleesconcern heeft verloren in de rechtszaak die zijn neef Robert Tonnies had aangespannen omtrent het dubbele stemrecht.

Het Landgericht in Bielefeld meent niet dat Clemens Tönnies een dergelijk recht toekomt, aldus het vorige week vrijdag gevelde oordeel. Dat berichten de Duitse dagbladen en varkenshoudersorganisatie ISN.

Clemens Tönnies tekent hoger beroep aan tegen de uitspraak. De appelzaak zal worden behandeld door het Landesgericht in Hamm.

Naast de procedure rond het dubbele stemrecht loopt ook een zaak waarin Robert Tönnies een schenking aan zijn oom wil terugdraaien. De schenking, gedaan in 2009, betreft een belang van 5 procent in het concern. Robert meent dat zijn oom daar misbruik van heeft gemaakt door nadien te hebben geïnvesteerd in bedrijfsovernames en varkensbedrijven in Rusland. Wanneer deze zaak gaat dienen is nog niet vastgelegd.

Volgens ISN wordt er na de uitspraak in Bielefeld druk gespeculeerd over de toekomst van de onderneming Tönnies, de grootste varkensslachter van Duitsland die vorig jaar een omzet van €5,6 miljard had.

Of registreer je om te kunnen reageren.